lørdag den 25. juni 2005

Opus #02 IPA

Datoer:
Brygdag: 25/6-2005
Tappet: 10/7-2005

2005-06-25 (Brygdag - lørdag)
-----------------------------
Mål: 20 liter øl - helst af typen India Pale Ale ;-)
Mæskning foregår i fryseboks.

Meget lav effektivitet :-(
Fik 18 liter urt - da vi var færdige med at koge urt med humle.

Valgte at komme kandis i til at løfte vores OG. HALLO - der røg vores EBC. Går nok alligevel.

2005-07-10 (Tappet)
-------------------
Vores IPA blev omstukket i sidste weekend - og tappet i denne.
Smagen er meget humlet (hvilket var/er pointen), gærlugten minimal.
Nu da den er kommet på flasker - skal den stå og eftergære i ca 2 måneder.

lørdag den 4. juni 2005

Opus #01 Wit


7a Opus #01 WitStyle: Belgisk witBrewer: Kenni og Robert
 
Statistics
Volume:20 liters
OG:1049
FG:1010
Alcohol:5.1 % by vol.
Colour:9 EBC (Golden)
Bitterness:15 IBU
BU/GU:0.3


Fermentables
Pale Malt 7 EBC2300grammes
Wheat Malt2300grammes
Dextrose200grammes
Mash schedule: 90 min ved 67 C

Hops
Hallertauer3.5%alpha30grammes60minutes
Hallertauer3.5%alpha10grammes15minutes
Fermentation
Yeast: 3944 Belgian White
Fermented at 20 degrees C for 7 days.
Comments:
Datoer:
Brygdag: 4/6-2005
Omstukket: 12/6-2005
Tappet: 14/6-2005


[2005-06-04]
Mål: 20 liter hvedeøl.
- Opskrift oprettet.
- Mæskning (fryseboks).

Resultat efter mæskning:
Mæsketemperatur for lav - og dermed blev der udskilt al for lidt sukker. Tilsat 200 g sukker.


Sidste 5 minutter af kogning tilsat:
- 30 g appelsinskal
- 10 g knust koriander

Note:
Smager sødt og appelsinsmagen er tydelig. Den søde smag forventes at blive mindre gennemtrængende, når gæren har ædt sukkeret.

Forsøgte at koge humlen i en tepose - men det virkede ikke som om, at der blev kogt nok ud - så det endte med at posen blev klippet op, hvilket så ud til at give et bedre resultat. Fangede resterne af humle og appelsin op med et dørslag.


[2005-06-05]
På grund af manglende chiller, er gær blevet tilsat i dag. OG før gær blev aflæst til ca. 1050

[2005-06-12]
Øllet er blevet omstukket

[2005-06-14]
Målt FG: 1010, øllet er blevet tappet på flasker.
Tilsat 250 g sukker - så der kan blive dannet CO2.
Smagen er god, men øllet lugter af gær.


[2005-06-16]

Venter ....

[2006-07-08]
Lidt sjovt at se tilbage på den wit vi en gang syntes var OK. Det var den ikke. Muligvis var den også inficeret.

Karboneringen var helt hen i skoven - vi havde puttet dobbelt så meget sukker i som vi skulle ... Tja - one learns new things each day!

Lautertun

Fungerer ved at malten kommer i efter mæsk - og urten løber ud gennem riller i kobberrøret og ud af T-stykket.
Udstyr-2
Den er mega-hjemmelavet, og selvfølgelig derfor fungerer den rigtig godt. Se John Palmers forslag i How To Brew.

Temperaturregulator



Fra: Conrad

pH-meter




Refraktometer

Apparatet er godt at arbejde med når der skal findes OG. Her vil vi ikke vende tilbage til hydrometeret. Til gengæld kan vi ikke finde nogle ligninger som får vores målinger, som er taget med refraktometeret, til at stemme overens med hydrometerets. Som eksempel er batch #44:
OG: 14,8 brix -> 1,059 °Oeschle
FG (hydrometer): 1,014 °Oeschle
FG (brix): ca. 7,4

Brixmålingen giver i følge:
Morebeer-regnearket: 1,011
BeerSmith: 1,011
Promash: ?
Nu har vi jo smagt øllet - og det var ikke 1,011 - det var højere. Pointen er: vi bruger hydrometer til den endelige måling (final gravity).


Refraktometer fra: Vejrs Storkøb

Monster mill - valse

Monster Mill

Temperaturlogger

Temperatur logger