fredag den 28. november 2008

Enzymer

Rammes target fg ikke, så kan enzymerne gøre jobbet færdigt! Købt på ebay. Vi havde en Imperial IPA som var stoppet med at gære da den var på 1,022 - og vi ville gerne have den ned på 1,012. Samlet fik den 21 liter 8 dråber; og den landede på 1,011 °Oeschle.
DSC_0026
Pæren smagte OK; var lidt for moden til min smag.

søndag den 9. november 2008

#40 Triple A - Chinook (Amber Ale)

Humleeksperiment. Del 3 af 3: Chinook humle
Vi laver tre bryg så ens vi kan - hvor den eneste parameter der skifter er aromahumlen.
Opskrift
9910B - American Amber Ale (American Ale)

OG: 1.052
FG: 1.015
Alkohol: 4,8% alk. pr. vol.
Bitterhed: 50 IBU
Farve: 30 EBC
Effektivitet: 62 %


5,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,330 kg Amber Malt
0,330 kg Munich II (Weyermann)
0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm)
0,250 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal)
0,050 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett)

28 g Horizon Leaf (9.90 %) i 60 minutter
43 g Chinook 13.9 (13.90 %) tørhumle
50 g Chinook 13.9 (13.90 %) i 10 minutter
25 g Chinook 13.9 (13.90 %) i 0 minutter

California Ale (WLP001) White Labs

0.50 items Whirlfloc Tablet


Noter
Brygdag (22/11-08)
Kl Beskrivelse
15:00 Opvarm vand til mæskning
15:30 Overfør til mæsketank
15:35 Tilfør malt når temperaturen er 74 °C
15:45 Mæsk begynder - 67 °C i 60 min
15:45 Opvarm 22 l til spargevand
16:30 Begynd at opvarme mæsk til 76 °C
16:45 Rest i 10 minutter
17:00 Begynd sparge
18:00 Første humle
18:50 Anden humle + protafloc
18:59 Sidste humle
19:00 Sluk gryde - begynd chilling
19:40 Chilling slut - overfør urt
20:00 I gærbeholder

#39 Triple A - Centennial (Amber Ale)

Humleeksperiment. Del 2 af 3: Centennial humle
Vi laver tre bryg så ens vi kan - hvor den eneste parameter der skifter er aromahumlen.
Opskrift
9910B - American Amber Ale (American Ale)

OG: 1.054
FG: 1.015
Alkohol: 5,1% alk. pr. vol.
Bitterhed: 50 IBU
Farve: 30 EBC
Effektivitet: 64 %


5,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,330 kg Amber Malt
0,330 kg Munich II (Weyermann)
0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm)
0,250 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal)
0,050 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett)

34 g Horizon Leaf (9.90 %) i 60 minutter
43 g Centennial (9.35 %) tørhumle
50 g Centennial Pellets (9.35 %) i 10 minutter
25 g Centennial (9.35 %) i 0 minutter

California Ale (WLP001) White Labs


Noter
Brygdag (22/11-08)
Kl Beskrivelse
11:30 Opvarm 18 l til 76 °C
11:50 Overfør til mæsketank
11:55 Tilfør malt når temperaturen er 74 °C
12:10 Mæsk begynder - 67 °C i 60 min
12:10 Opvarm 22 l til spargevand
13:25 Begynd at opvarme mæsk til 76 °C
13:40 Rest i 10 minutter
13:55 Begynd sparge
14:50 Første humle
15:40 Anden humle + protafloc (glemte protafloc)
15:49 Sidste humle
15:50 Sluk gryde - begynd chilling
16:35 Chilling slut - overfør urt
16:50 I gærbeholder

#38 Triple A - Amarillo (Amber Ale)

Humleeksperiment. Del 1 af 3: Amarillo humle.
Vi laver tre bryg så ens vi kan - hvor den eneste parameter der skifter er aromahumlen.
Opskrift
9910B - American Amber Ale (American Ale)

OG: 1.055
FG: 1.015
Alkohol: 5,2% alk. pr. vol.
Bitterhed: 51 IBU
Farve: 30 EBC
Effektivitet: 65 %


5,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,330 kg Amber Malt
0,330 kg Munich II (Weyermann)
0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm)
0,250 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal)
0,050 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett)

36 g Horizon Leaf (9.90 %) i 60 minutter
43 g Amarillo (8.00 %) tørhumle
50 g Amarillo (8.00 %) i 10 minutter
25 g Amarillo (8.00 %) i 0 minutter

California Ale (WLP001) White Labs

0.50 items Whirlfloc Tablet


Noter
Brygdag (22/11-08)
Kl Beskrivelse
8:00 Opvarm 18 l til 85 °C
8:45 Overfør til mæsketank
8:50 Tilfør malt når temperaturen er 74 °C
9:00 Mæsk begynder - 67 °C i 60 min
9:00 Opvarm 22 l til spargevand
9:45 Begynd at opvarme mæsk til 76 °C
10:25 Rest i 10 minutter
10:35 Begynd sparge
11:30 Første humle
12:20 Anden humle + protafloc
12:29 Sidste humle
12:30 Sluk gryde - begynd chilling
13:15 Chilling slut - overfør urt
13:45 I gærbeholder