mandag den 24. august 2009

#FakeBrew4 Pale Ale

Opskrift
10A - American Pale Ale (American Ale)

OG: 1.056
FG: 1.016
Alkohol: 5,2% alk. pr. vol.
Bitterhed: 37 IBU
Farve: 14 EBC
Effektivitet: 0 %

1,500 kg Amber Liquid Extract
0,500 kg Extra Light Dry Extract

10 g Magnum (14.00 %) i 60 minutter
30 g Amarillo (8.20 %) tørhumle
20 g Liberty (4.30 %) i 10 minutter
25 g Williamette (5.50 %) i 0 minutter

Dry English Ale (WLP007) White Labs

Noter
Den 5. september kommer lomstens bestyrelse til møde. I den forbindelse skal der serveres en liflig humlet pale ale.

[24/8-2009 Brygdag]
Den ser mørkere ud end forventet. Liberty humlen dufter fremragende. Det gør magnum-humlen for den sags skyld også. Tror Willamette-humlen er blevet lidt for gammel, for aromaen er ikke specielt kraftig (skal måske heller ikke være det) - så jeg ændrede opskriften fra 20 g til 25 g.

[25/8-2009 Gæring venter lidt]
I morges gav jeg urten ilt og gær. Da jeg kom hjem opdagede jeg, at termostaten var sat til at køre mellem 0 og 18 gC. Temperaturen i urten var 8 gC - så der er ikke rigtig sket noget. Har varmet den op siden jeg kom hjem; og er sat tilbage i køleskabet.

lørdag den 8. august 2009

#FakeBrew3 Moose Drool klon

8 dage efter brygdag kunne den tappes fra fadet og drikkes. Og allerede 3 uger efter brygdag var den helt klar til at drikke. Ud fra hvad jeg hørte på showet (Can You Brew It), så tror jeg den mangler humlearoma. Det er en yderst drikkelig brown ale, med malten i fokus og humlen lige bag ved.

Umiddelbart er humlen for fraværende - på trods af, at den skal balancere mod malten. 30 g eg til 9 liter i en uge er ikke særlig tydeligt. Skal minde mig selv om at det var med i gærinsspanden.
Rettelse: nej - træet var tydelig! Skulle der mere i? Nej - det var passende mængde for denne øl, ville nok nærmere nøjes med 15 g til 10 liter en anden gang.

Opskrift
5B - Amerikansk brown ale (Mørk ale)

OG: 1.048
FG: 1.010
Alkohol: 5,0% alk. pr. vol.
Bitterhed: 32 IBU
Farve: 39 EBC
Effektivitet: 66 %

4,500 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,570 kg Caramunich III (Weyermann)
0,500 kg Diastatic (Weyermann)
0,100 kg Carafa Special I (Weyermann)
0,080 kg Carafa III (Weyermann)

50 g Goldings, East Kent (5.9, leaf) (5.60 %) i 60 minutter
20 g Williamette (5.40 %) i 10 minutter
20 g Liberty (4.90 %) i 0 minutter

Dry English Ale (WLP007) White Labs

30.00 gm Oak Chips - french, medium toast

Noter
Kloning af "Big Sky Brewing's" Moose Drool.
Opskriften kommer fra
http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=13046&start=30
, efter ar have lyttet til showet "Can You Brew It": http://thebrewingnetwork.com/shows/482
Brygget deles i to: hvor den ene havldel får egetræ i 14 dage.

[8/8-2009 Brygdag]
Havde ikke den rigtige "carafa I", men "Carafa Special I" - så
Carafa I (160 g)/Carafa III (20 g) er blevet til
Carafa Special I (100 g) / Carafa III (80 g)
Gæren i den oprindelige opskrift er English Ale, som WLP 002. Jeg har valgt at bruge Dry English Ale Yeast, wlp007; for at være sikker på den gærer godt ud.
Der var ikke så godt godt i gryden som der plejer at være - så fordampninggraden var 7 % og ikke 10 % som forventet.

[9/8-2009 Gær tilsat]
Gærstarter delt i 2 - og pitchet i de to gærspande.

[16/8-2009 Kegget]
Begge spande er blevet kegget.
Natural: SG: 1.012
Med eg: SG: 1.010
Begge øl var meget klare under kegning - desværre for natural kom jeg til at tage noget af gærkagen med.