Det er et ekstraktbryg - og dem har vi ikke lavet mange af. Humlen havde vi liggende, men som note kan nævnes, at posen med citra-humlen var ubrudt.
Opskrift | ||||||||||||||||||||||||||||||
OG: 1.053 FG: 1.010 Alkohol: 5,6% alk. pr. vol. Bitterhed: 45 IBU (Tinseth) Farve: 10 EBC Effektivitet: 99 % Volumen efter kogning: 23 liter | ||||||||||||||||||||||||||||||
3,000 kg Pale Liquid Extract 0,500 kg Extra Light Dry Extract 0,400 kg Sugar, Table (Sucrose) 0,250 kg Cara-Pils/Dextrine 0,150 kg Cara hell 0,100 kg Biscuit Malt | ||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||
Safale American (US-05) DCL/Fermentis | ||||||||||||||||||||||||||||||
17/5-2012 Brygdag. 4 timer og 15 minutter tog det at lave denne øl. Umiddelbart duftede køkkenet meget mindre af humle end vi havde forventet. 22,5 liter urt blev overført til gæringsspanden. Det var 1,5 liter mere end forventet - så OG var også lavere end forventet (1.044). Så vi tilsatte en pose dry extract, som skubbede OG op til 1.053. Sat til gæring ved 16,5 °C. Vi glemte at ph justere vandet. Skulle have været ca 4,7 under kogning for at fremhæve humlen. Vi glemte at tilsætte gærnæring. 20/5-2012 Måling. SG: 1.026 efter tre dage. Alk % per vol: 3,5. Bobler ikke fra gærrør længere. 22/5-2012 Måling. SG: 1.023. Rystet spand. Temperatur 17 °C. 23/5-2012 Måling. SG: 1.018. Tilsat servomyces. Temperatur 19 °C. 24/5-2012 Måling. SG: 1.012. Øllet er godt grumset. Temperaturen og/eller servomyces har gjort, at gæringen er fortsat. Den smager noget "yeasty" - og mangler bitterhed og humlearoma. 25/5-2012 Måling + tørhumle. SG: 1.012. Tilsat ca 40 g citra. 28/5-2012 Måling. FG: 1.010. Smager stadig en del af gær. 31/5-2012 Flyttet på fad og kørt ud til Kennis køleskab. |