Double IPA. Tid til lidt mere double ipa. Sidst vi lavede denne ipa var der tæt på ingen aroma i øllet, hvilket ikke gav meget mening med de mængder humle der var i. Vi har ikke fundet ud af, hvad det skyldtes, men nu prøver vi igen - med den forskel, at vi kun bruger humleblade og ingen pellets.
Øllet gærer nede i kælderen |
Opskrift | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
OG: 1.078 FG: 1.011 Alkohol: 8,9% alk. pr. vol. Bitterhed: 227 IBU (Tinseth) Farve: 15 EBC Effektivitet: 74 % Volumen efter kogning: 25 liter | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7,000 kg Pale Malt 0,500 kg Alm. sukker 0,350 kg Cara-Pils 0,300 kg Caramel | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
8.00 g Kalciumsulfat 1.00 Items Protafloc 1.00 Items Servomyzes | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Safale American (US-05) DCL Yeast | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7/8-2011 Brygdag. 25 liter vand kogt dagen før med 8 g kalciumsulfat. Mæsket i lautertun og kogt i den hvide gryde. Kompenserede godt for at den store mængde humle ved at have masser af urt i gryden. Endte med 23 liter urt i spand. Tilsat to poser med gær, us-05. Sat til gæring i kælderen, hvor der er 21 °C. OG målt med hydrometer til 1.078. Det er 3 point over estimeret OG. Vi havde regnet med en effektivitet på max 70 % eller lidt under, men den var på 74 %. Det betyder, at den bliver lidt stærkere end forventet. 14/8-2011 Øllet er stukket over på anden gæringsspand - og humle er blevet tilføjet. OG målt til 1.018. 23/8-2011 Sidste humle tilsat. 10 g af hver af humlene, Nelson sauvin, columbus, simcoe og centennial. FG målt til 1.014 med hydrometer og 9 brix med refraktometer. 28/8-2011 Stukket over på fad. Fyld næsten helt til randen. OG målt med hydrometer til 1.011. Refraktometer siger 8.7. 1/9-2011 Halvdelen filtreret (2-7 mikron) og et 9 liters fad blev helt fyldt. 17/9-2011 Flasket. Øl, hvor der på kapslen er en prik, er øl som er "klaret". Øl med et x på kapslen er blevet filtreret. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar