lørdag den 17. september 2005

Opus #06 Best Wishes

Juleøl 2005

Vores juleøl er af typen dubbel.
Datoer:Brygdato: 17. september 2005.Omstukket:Tappet:------------------------------------Tilsat: - 2 liter "16 sure appelsiner". - 3g tørret nelliker- 5g korianderfrø- Irish moss
2 liter "16 sure appelsiner". Fik ikke købt tørrede appelsinskaller - så vi forsøgte med juice (ideen fik vi fra
Ellebryg).
EBC på 40 passer vist ikke helt. Vores black malt er tilsyneladende gået amok - og urten ligner mere, at den har en EBC på 60+.
FG:1011
Rescue (16/10-2005)
Vores juleøl gider ikke lave CO2 - hvilket jo unægteligt gør øllen en kende doven.Vi tror det skyldes, at den gær vi har tilsat - simpelthen er "brugt op".Har på forsøgsbasis tilsat 3 g sukker i tre af flaskerne - for at finde ud af om det er nok, eller om vi virkelig er ude i at skulle tilføre ny gær. Der er stadig masser af tid før det bliver jul :-)
Smagen er blevet bedre. (30/10-2005)Har lige smagt en af vores julebryg. Er positivt overrasket - den har slet ikke den syrlige/ramme smag den havde for 2 uger siden. Duften er god, men smagen er så som så. Åbnede en af vores "rescue" øl -- virker nærmest overkarboneret nu. Well well - må lige prøve en af dem som ikke har fået en rescue.


Juleøl dump.Desværre. Smagen er ikke blevet bedre, så kloakken får æren af øllet. Sådan kan det jo gå.Problemet er, at der er lidt smagsforvirring - blandingen af dubbel og "16 sure appelsiner" er bare ikke god.Så må vi jo bare gøre det bedre næste gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar