onsdag den 13. december 2006

Opus #20 Dont Panic

18. november 2006
Sidste gang vi bryggede en barley wine, havde vi en del problemer med at styre gæringen. Dette vil vi gerne prøve at få lidt mere kontrol over. Planen er at bruge gærrester fra primærgæringen til en old ale.


13. december 2006
Brygdag.
Vi brugte gærkagen fra den øl vi lavede den 6. dec. Desuden puttede vi en gang WLP099 i.

18. december 2006
Allerede en time efter gæren blev hældt i kom der lyde fra gærrøret.
Næste dag så det ud som om, at der var eksploderet noget nede i den.

I dag målte jeg SG til 1046. Der er stadig en lang vej - men den har også kun stået 6 dage

20. december 2006
Øl stukket om. Sidst målte jeg fra bunden, hvor der var en del snask med. Det kan have gjort, at SG var højere end den egentlig var. Ellers kan jeg ikke forstå det. Det som jeg ikke kan forstå er, at SG i dag blev målt til 1026 - altså 20 mg/ml mindre end for 2 dage siden. Den smager ikke inficeret! Til gengæld smager den meget sprittet.

3. februar 2007
Flasket.

FG målt til 1010! Øh - den gær virkede vist. Gav en endelig alkoholprocent på 14.9% per vol. Vi besluttede at spæde op med 3 liter vand og samtidig hælde 600 g laktose i - for at give øllen lidt mere fylde. Den ændring gør, at øllet har en FG på 1017 i stedet - og gør øllen mere harmonisk. Den virker faktisk sødere end 1017 - som tallene angiver. Nu er det tappet - og vi får se, om skidtet kan drikkes om nogle måneder.

Har fået påsat grønne- eller guldkapsler på.

Er blevet tilsat 104 g sukker - hvilket bør give et CO2 volumen på 2.0.

18. februar 2011
Den lugter meget sprittet - den smager meget sprittet. Fire dråber smagt - resten røg ud i håndvasken.
Der er vist ikke mere at komme efter

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar