Vi vil gerne lave en mild Engelsk IPA.
Opskriften findes her.
Målet er at ramme i den milde ende af skalaerne. Det betyder en alkoholprocent < 6 % vol og en bitterhed omkring de 50 IBU.
Der tilføres lidt lys karamelmalt - samt den kraftigere cara aroma. Der er naturligvis valgt engelsk humle: W.F.G. 5.7 % alpha - samt pioneer til tørhumling.
Til tørhumling blev der tilsat 50 g pioneer; som blev hældt direkte ned i spanden - og ligger nu og flyder rundt i toppen. Det dufter virkelig godt!
19/4-2008 prøveudtagning:
Siden vi puttede humlen ned i fermenteringstanken har der ca. hvert 10. minut lydt et "blop" derfra. Det er ikke noget vi er vant til. Normalt er der kun meget få blop under 2. fermentering. Har i dag taget en lille prøve for at måle SG og smage om øllet er blevet inficeret.
SG: 1018 (hvilket ikke indikerer infektion - så havde den nok været lavere)
Duft: Frisk humlet, ikke kraftig.
Smag: Der er en fin balance mellem malt, alkoholprocent (5,4 %) og humle.
Konklusion (so far): Helt sikkert ikke inficeret! Virker lovende.
26/6-08 flasket:
Medens der blev kogt humle til bryg nummer #25 - flaskede vi. Er gået efter en CO2 volumen på 2.2 eller noget deromkring.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar