lørdag den 11. juli 2009

#46 All In - Barley Wine

Det er en "kitchen sink" øl. Skulle have brugt noget malt og noget humle.
Generelt er øllen for sprittet og der er alt for meget ristet karamelsmag, som tager en del af drikkevenligheden.

Opskrift
9A - Barley wine (Stærk øl)
OG: 1.103 / est. 1.110
FG: 1.018 / est. 1.030
Alkohol: 11,2% alk. pr. vol.
Bitterhed: 107 IBU
Farve: 37 EBC
Effektivitet: 64 %
Volumen brygget: 23 liter
 
8,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
1,000 kg Extra Light Dry Extract
0,820 kg Caramunich III (Weyermann)
0,500 kg Sugar, Table (Sucrose)
0,100 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett)
 
40 gColumbus (14,4, leaf)14.40 %90min
20 gSimcoe 13,513.00 %60min
50 gCentennial8.20 %1min
50 gAmarillo8.20 %1min
25 gChinook 13.913.90 %1min
 
1.00 items Protafloc
 
London Ale (WLP013) White Labs
 
[11/7-09 Brygdag]
Denne øl er brygget for at få ryddet op i malte og humler - som snart ikke er så interessant længere.
OG endte på 1.103
Det er 7 point under forventet ud fra en effektivitet på 70 %. Troede vores nye maltvalse kunne presse effektiviteten lidt i vejret, men det er ikke her vi skal kigge.
Første gang med ny valse; den er cool. Vi blev meget inspirerede da vi så Mads'. Lidt misundelige faktisk. Så sådan en måtte vi have.
Iltpumpe har vi anskaffet os.
Ny lautertun med manifold; fungerer supergodt.

[23/7-09 SG måling]
SG: 1.032
Brix: 15.0

[26/7-09 Omstrikning]
Stikker normalt ikke om, men nu har den været 3 uger i samme spand - og skal nok have et par mere; så det var et godt tidspunkt. En anden grund er, at der var kommet mug i køleskabet, som havde lagt sig på låget. Så det ville jeg have renset. Nu er den stukket om, 1.030-32 oeschle - og flyttet til kælderen

[8/8-2009 Gærtilførsel]
Tilføjet wlp099 for at få den længere ned. Håber på at lande omkring 1.025.

[11/8-2009 SG måling]
Efter gæren (wlp099) var blevet pitchet har der ikke været synlig aktivitet i gærspanden. Tænkte at jeg var kommet til at pitche i den forkerte spand - for den stod og boblede løs.
Men - det var den rigtige; er nu på 1.020. Den alt for søde smag er væk, og den virker godt balanceret, selvom alkohollen er godt der opad, 11 % abv.

[13/08-2009 Smagning]
K var forbi, så han skulle da lige smage på den direkte fra brygspanden. Målte den samtidig, og den var nu på 1.018. Desværre er den ved at gå fra varmende til brændene, og bare disse 2 point har faktisk fjernet den balance der var.

[18/10-2009 Smagning]
Smager stadig meget sprittet - og ikke specielt behageligt. Den får dog lov at leve videre i kælderen noget tid endnu.

[1/4-2010 Tappet på flasker]
Tappet på flasker med den (i skrivende stund) nye BeerGun. Total - geil.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar