søndag den 6. juni 2010

#61 Belgisk Pale Ale

Vi har en plan med denne øl .... men indtil videre er det bare en pale ale.
Og planen var, at dette skal være vores første frugtøl. To (eller var det fire) kg solbær har den fået, hvilket svarer til 100 g solbær pr liter.




Opskrift
16B - Belgian Pale Ale
OG: 1.048
FG: 1.008
Alkohol: 5,2% alk. pr. vol.
Bitterhed: 30 IBU
Farve: 14 EBC
Effektivitet: 67 %
Volumen brygget: 23 liter
4,500 kg Pilsner
0,500 kg Carahell (Weyermann)
0,200 kg Caramunich II
0,100 kg Cara-Pils/Dextrine
0,000 kg Sugar, Table (Sucrose)
85 gBobek3.00 %60min
20 gBobek3.00 %0min
Bastogne Belgian Ale (WLP510) White Labs
Orval (-)
[6/6-2010 Brygdag]
Brix: 12.4 -> OG 1.048

[14/6-2010 Omstukket og tilsat "anden gæring"]
Det meste af en Orval (tappet den 4/1-2010) blev hældt i gæringsflaske. "Det meste"; fordi da jeg åbnede flasken - sprøjtede den som en teenagedreng på Playboy Mansion. SG målt til 1.010 med hydrometer. Den virker en smule mørkere end jeg havde troet den ville blive; men når den nu har stået sommeren over i kælderen og er klaret - så kan det være at farven er som den skal være.

[18/8-10 Smagning]
Udseende: Helt klar.
Aroma: Svedig andemås.
Smag: Korn og brett
Ikke nogen fantastisk spændende pale ale, og aromaen gav den ikke mange plusser.
Vi har besluttet at brygget skal deles i to hvor hver del får henholdsvis solbær og kirsebær.

[9/10-10 Frugt tilsat]
Kenni skaffede frugt på Fyn.
Så der er kommet fire kg solbær i.
Desuden kom der en omgang WYeast lambikblend i (3278).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar