Vi laver 50 liter urt i alt fordelt på to opskrifter: denne og #68b.
Opskrift | ||||||||||||||||||||
OG: 1.089 FG: 1.022 Alkohol: 8,8% alk. pr. vol. Bitterhed: 102 IBU (Tinseth) Farve: 36 EBC Effektivitet: 69 % Volumen brygget: 25 liter | ||||||||||||||||||||
6,000 kg Pale Malt 3,000 kg Diastatic Malt 1,300 kg Caramunich III | ||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast | ||||||||||||||||||||
26/2-2011 Brygdag Der er blevet brugt 1.3 kg karamelmalt for hver af de to 25 liter bryg, men det var en blanding af cara munich I, cara munich III, cara wheat og belgisk cara crystal. Ja; der skulle ryddes lidt op. Startet mæsk ved ca 50 gC. Skulle så hæve temperaturen til 65 gC - og det skete også .. henover to timer. En time senere igen var vi klar til mash-out. Urt fordelt i to gryder. Lidt højere effektivitet end forventet; 69 % mod 66 % - og dermed lidt højere urtstyrke end de forventede 1.086. pH under mæsk 5.1 - og holdt helt igennem til kogning. Kølet til 18 gC og gær pichet. To brev er pitchet. 3/3-2011 Måling Seks dage efter gæren blev pitched måler den 1.022. Lugter af bagegær, men det har vi oplevet så mange gange før med US-05. Der er en tydelig alkohol, og bitterheden er fast. 12/3-2011 Stukket om og tørhumle tilsat FG: 1.022. Samme som 68b. 170 g columbus tlsat tørhumling. 19/3-2011 Nu har den tørhumlet en uges tid - og den er blevet stukket om på et fad. FG stadig 1.022. Den smager meget bitter. 20/3-2011 Filtreret med 2-7 mikron filterpads. Fumlede lidt - så der smuttede lidt over en liter :-) endte med ca 18 liter i fustage. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar