lørdag den 26. februar 2011

#68a Imperial Red

Denne øl er meget inspireret af Hog Heaven fra Avery. Averys starter ved 1.085 og slutter ved 1.015. Det kræver noget af sin gær og sin urt. Derfor har vi planlagt et langt mæskeforløb startende fra 50 °C til 65 °C - og herefter mashout. Desuden bruges to poser us-05 per batch.

Vi laver 50 liter urt i alt fordelt på to opskrifter: denne og #68b.


Opskrift
OG: 1.089
FG: 1.022
Alkohol: 8,8% alk. pr. vol.
Bitterhed: 102 IBU (Tinseth)
Farve: 36 EBC
Effektivitet: 69 %
Volumen brygget: 25 liter
 
6,000 kg Pale Malt
3,000 kg Diastatic Malt
1,300 kg Caramunich III
 
55 gColumbus16,0 %60min
55 gColumbus16,0 %30min
100 gColumbus16,0 %0min
170 gColumbus16,0 %5 dages tørhumle
 
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast
 
26/2-2011 Brygdag
Der er blevet brugt 1.3 kg karamelmalt for hver af de to 25 liter bryg, men det var en blanding af cara munich I, cara munich III, cara wheat og belgisk cara crystal. Ja; der skulle ryddes lidt op.
Startet mæsk ved ca 50 gC. Skulle så hæve temperaturen til 65 gC - og det skete også .. henover to timer. En time senere igen var vi klar til mash-out.
Urt fordelt i to gryder. Lidt højere effektivitet end forventet; 69 % mod 66 % - og dermed lidt højere urtstyrke end de forventede 1.086.
pH under mæsk 5.1 - og holdt helt igennem til kogning.
Kølet til 18 gC og gær pichet. To brev er pitchet.

3/3-2011 Måling
Seks dage efter gæren blev pitched måler den 1.022. Lugter af bagegær, men det har vi oplevet så mange gange før med US-05. Der er en tydelig alkohol, og bitterheden er fast.

12/3-2011 Stukket om og tørhumle tilsat
FG: 1.022. Samme som 68b. 170 g columbus tlsat tørhumling.

19/3-2011 Nu har den tørhumlet en uges tid - og den er blevet stukket om på et fad. FG stadig 1.022. Den smager meget bitter.

20/3-2011 Filtreret med 2-7 mikron filterpads. Fumlede lidt - så der smuttede lidt over en liter :-) endte med ca 18 liter i fustage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar