7a Opus #01 Wit | Style: Belgisk wit | Brewer: Kenni og Robert |
Statistics | ||
Volume: | 20 liters | |
OG: | 1049 | |
FG: | 1010 | |
Alcohol: | 5.1 % by vol. | |
Colour: | 9 EBC (Golden) | |
Bitterness: | 15 IBU | |
BU/GU: | 0.3 |
Fermentables | ||
Pale Malt 7 EBC | 2300 | grammes |
Wheat Malt | 2300 | grammes |
Dextrose | 200 | grammes |
Hops | ||||||
Hallertauer | 3.5% | alpha | 30 | grammes | 60 | minutes |
Hallertauer | 3.5% | alpha | 10 | grammes | 15 | minutes |
Yeast: 3944 Belgian White
Fermented at 20 degrees C for 7 days.
Comments:
Datoer:
Brygdag: 4/6-2005
Omstukket: 12/6-2005
Tappet: 14/6-2005
[2005-06-04]
Mål: 20 liter hvedeøl.
- Opskrift oprettet.
- Mæskning (fryseboks).
Resultat efter mæskning:
Mæsketemperatur for lav - og dermed blev der udskilt al for lidt sukker. Tilsat 200 g sukker.
Sidste 5 minutter af kogning tilsat:
- 30 g appelsinskal
- 10 g knust koriander
Note:
Smager sødt og appelsinsmagen er tydelig. Den søde smag forventes at blive mindre gennemtrængende, når gæren har ædt sukkeret.
Forsøgte at koge humlen i en tepose - men det virkede ikke som om, at der blev kogt nok ud - så det endte med at posen blev klippet op, hvilket så ud til at give et bedre resultat. Fangede resterne af humle og appelsin op med et dørslag.
[2005-06-05]
På grund af manglende chiller, er gær blevet tilsat i dag. OG før gær blev aflæst til ca. 1050
[2005-06-12]
Øllet er blevet omstukket
[2005-06-14]
Målt FG: 1010, øllet er blevet tappet på flasker.
Tilsat 250 g sukker - så der kan blive dannet CO2.
Smagen er god, men øllet lugter af gær.
[2005-06-16]
Venter ....
[2006-07-08]
Lidt sjovt at se tilbage på den wit vi en gang syntes var OK. Det var den ikke. Muligvis var den også inficeret.
Karboneringen var helt hen i skoven - vi havde puttet dobbelt så meget sukker i som vi skulle ... Tja - one learns new things each day!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar