lørdag den 4. juni 2005

Opus #01 Wit


7a Opus #01 WitStyle: Belgisk witBrewer: Kenni og Robert
 
Statistics
Volume:20 liters
OG:1049
FG:1010
Alcohol:5.1 % by vol.
Colour:9 EBC (Golden)
Bitterness:15 IBU
BU/GU:0.3


Fermentables
Pale Malt 7 EBC2300grammes
Wheat Malt2300grammes
Dextrose200grammes
Mash schedule: 90 min ved 67 C

Hops
Hallertauer3.5%alpha30grammes60minutes
Hallertauer3.5%alpha10grammes15minutes
Fermentation
Yeast: 3944 Belgian White
Fermented at 20 degrees C for 7 days.
Comments:
Datoer:
Brygdag: 4/6-2005
Omstukket: 12/6-2005
Tappet: 14/6-2005


[2005-06-04]
Mål: 20 liter hvedeøl.
- Opskrift oprettet.
- Mæskning (fryseboks).

Resultat efter mæskning:
Mæsketemperatur for lav - og dermed blev der udskilt al for lidt sukker. Tilsat 200 g sukker.


Sidste 5 minutter af kogning tilsat:
- 30 g appelsinskal
- 10 g knust koriander

Note:
Smager sødt og appelsinsmagen er tydelig. Den søde smag forventes at blive mindre gennemtrængende, når gæren har ædt sukkeret.

Forsøgte at koge humlen i en tepose - men det virkede ikke som om, at der blev kogt nok ud - så det endte med at posen blev klippet op, hvilket så ud til at give et bedre resultat. Fangede resterne af humle og appelsin op med et dørslag.


[2005-06-05]
På grund af manglende chiller, er gær blevet tilsat i dag. OG før gær blev aflæst til ca. 1050

[2005-06-12]
Øllet er blevet omstukket

[2005-06-14]
Målt FG: 1010, øllet er blevet tappet på flasker.
Tilsat 250 g sukker - så der kan blive dannet CO2.
Smagen er god, men øllet lugter af gær.


[2005-06-16]

Venter ....

[2006-07-08]
Lidt sjovt at se tilbage på den wit vi en gang syntes var OK. Det var den ikke. Muligvis var den også inficeret.

Karboneringen var helt hen i skoven - vi havde puttet dobbelt så meget sukker i som vi skulle ... Tja - one learns new things each day!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar