lørdag den 18. marts 2006

Opus #09 Engine no. 9

Opus #09 Engine no. 9

Stout smagseksperiment.

Eksperimentet går ud på at bruge henholdsvis chokolade og lakrids i den delte bryg. Bryggen er af typen Foreing extra stout.

Til 12,5 l stout regner vi med at bruge 25g chokolade med minimum 85% kakao. Det er hvad vi har hørt skulle passe til mængden.

De resterende 12,5 l stout skal krydres med 5g ren lakrids. Det er 1/4 af, hvad vi brugte i vores Stout Negro.

Selve stouten bygges op af 3 forskellige typer basismalt + forskellige ristede malte. Basismaltene er: byg, hvede og rug. Desuden vil der være havreflager i.

Valg af malt:
Maris otter pale malt: primær basismalt - typisk for stouts.
Wheat malt: basismalt.
Cara rye malt: rug malt.
Flaked oats: havreflager, giver blandt andet flot skum.
Cara red: karamel malt som blandt andet giver god skumdannelse.
Cara munich: malt aroma.
Chocolate: den ristede smag og farven. Dehusked - da vi ikke ønsker den bitre smag som skallerne kan give.

Kommentar - 17.04.2006:

Øl tappet - med en FG på 1020, hvilket vil give en alkoholprocent på ca 4.6.
Det er svært at smage både lakrids og/eller chokoladen.
På de flasker fra den første jeg tappede, satte jeg en prik på kapslerne. Den tror jeg er lakridsen. Smagen er bitter (som forventet) - og skal nok blive god om et par måneder.
Efter omstikning og flaskning endte det med 1 kasse 33cl af hver.

Kommentar - 26.03.2006:
Øl stukket om. SG 1022 for begge.
Kan ikke smage forskel på de to. Det kan være at enten lakridssmagen eller chokoladesmagen på et senere tidspunkt vil gøre sin entre. Vores mæsketemperatur var desuden høj, ca. 70 grC, og det har gjort, at smagen er sødere end ønsket.
Meeen - den er kun en uge gammel - lad os nu se.

Kommentar - 18.03.2006:
Brygdag


Links:
Opskrift i Beercalc
Maltbeskrivelse fra haandbryg.dk

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar