torsdag den 14. september 2006

Opus #18 Den syngende Nonne

28. juni 2006, planlægning:

Som mange andre - som har lavet et par dark strongs - er vi også blevet nysgerrige for hvordan det lykkes Westvleteren, Rochefort og de andre trappist-bryggerier at lave geniale øl med få malte.Tidligere har vi brugt mange malte - hvilket mere er en amerikansk måde at lave belgiske dark strongs på.
Til forskel fra de sidste gange, vi har lavet dark strong, bruger vi denne gang kun 3 forskellige malttyper. Det er pilsnermalt til basis, lidt hvedemalt for skummets skyld - samt en smule special b for den lidt ristede karamelsmag.Eftersom vi ikke har tid til at tage en tur rundt i Belgien og tale med munke og munke-wanna-be's, må vi nøjes med de informationer vi kan skaffe i literær form. Et glimrende og anbefalelsesværdigt bud på dette er Stan Hieronymus bog Brew Like a Monk.Smagen ønsker vi denne gang at få fra valg af sukker, krydderier og væsentligst gæren.
Sukker: Sirup (Lyle's Golden Sirup)

Krydderier: Koriander (5g til 24 liter)

Gær: Se opskrift på beercalc. Der bruges gær af to måske 3 omgange.

Bitterhumle: palisades.14. september 2006, brygdag:

Alt forløb som det skulle.

Venter med at tilføje sirup.

Efter sparging tog vi en måling af OG for den urt som kom ud. Den var på 1030. I skotland ville de nok have lavet en øl af det.
15. september 2006

Har siden i går aftes kommet med et blop hvert andet sekund. Vurderer, at der er så godt gang i gæringen, at det vil være et godt tidspunkt at komme siruppen i.

Tilføjet 2,5 liter vand+sirup - så der nu alt i alt i gæringsspanden er 2 liter.17. september 2006, SG måling

En prøve har lige vist at SG er 1020. Den gær har bare knoklet igennem. Virkelig fedt. Den får lige et par dage mere i spanden og så stikkes den om til 2. fermentering.5. oktober 2006, tapning

Today we will bootle our beer. We use 188grams of table sugar for priming. We have 23 liters of beer.
20. februar 2007. Smagen.

Øllet er nu næsten 5 måneder gammelt - og det smager simpelthen pragtfuldt. Heldigvis er der stadig plads til forbedringer.Opdateret: 20.02.2007, 21.52

Ingen kommentarer:

Send en kommentar