onsdag den 16. august 2006

Opus #17 Det store krydderimix

14. august 2006

Opskrift oprettet



Planen er at lave omkring 25 liter øl. Før flaskning tilsætter vi forskellige krydderier, som vi har har forberedt.



Her er de krydderierblandinger vi vil eksperimentere med:



  1. Ingen tilsætning

    Skal bruges som reference øl.


  2. appelsin

    0.4g/L.

    Kogt i vand, siet og kølet. Ekstrakt tilsættes øllet lige før flaskning.



  3. koriander

    0.4g/L


  4. stjerneanis

    0.4g/L



  5. valnødder

    Fik valnøddeekstrakt af svigerfar. Det skal bare prøves. Ekstrakten er en snaps - og det hele kommer i. Vi har vurderet, at 1 dl snaps i 5 liter øl burde være forsvindende lille.



16. august 2006 - brygdag

Starter omkring kl. 17. Det meste er forberedt: malt, vand til kaffe sat over.

Endte med 23 liter urt med en OG på 1062.




22. august 2006 - omstukket

Efter omstikning er der 22 liter tilbage i spanden. SG er 1018 - hvilket giver en alkoholprocent på circa 5,6%/vol.

Har spædet op så der en samlet mængde på 24 liter. Sammen med den ene liter som jeg mistede under omstikning giver det de 25 liter som står anført i beercalc.

Målte ikke SG igen - men mon ikke den ligger på 1016,5!? --og dermed en alkoholprocent på 5.2%/vol.



Smagen er kedelig og sprittet.









Opdateret: 27.08.2006, 15.13

Ingen kommentarer:

Send en kommentar