Opskrift oprettet
Planen er at lave omkring 25 liter øl. Før flaskning tilsætter vi forskellige krydderier, som vi har har forberedt.
Her er de krydderierblandinger vi vil eksperimentere med:
- Ingen tilsætning
Skal bruges som reference øl.
- appelsin
0.4g/L.
Kogt i vand, siet og kølet. Ekstrakt tilsættes øllet lige før flaskning.
- koriander
0.4g/L
- stjerneanis
0.4g/L
- valnødder
Fik valnøddeekstrakt af svigerfar. Det skal bare prøves. Ekstrakten er en snaps - og det hele kommer i. Vi har vurderet, at 1 dl snaps i 5 liter øl burde være forsvindende lille.
16. august 2006 - brygdag
Starter omkring kl. 17. Det meste er forberedt: malt, vand til kaffe sat over.
Endte med 23 liter urt med en OG på 1062.
22. august 2006 - omstukket
Efter omstikning er der 22 liter tilbage i spanden. SG er 1018 - hvilket giver en alkoholprocent på circa 5,6%/vol.
Har spædet op så der en samlet mængde på 24 liter. Sammen med den ene liter som jeg mistede under omstikning giver det de 25 liter som står anført i beercalc.
Målte ikke SG igen - men mon ikke den ligger på 1016,5!? --og dermed en alkoholprocent på 5.2%/vol.
Smagen er kedelig og sprittet.
Opdateret: 27.08.2006, 15.13
Ingen kommentarer:
Send en kommentar