lørdag den 13. september 2008

Opus #33 Nordvest Blaster


Målet er en øl med meget tydelig smag af humle. Vi bruger amerikansk humle - som bidrager med citrusagtige noter til smagen.
Opskrift
4F - Amerikansk pale ale (Lys ale)

OG: 1.067
FG: 1.013
Alkohol: 7,0% alk. pr. vol.
Bitterhed: 56 IBU
Farve: 33 EBC
Effektivitet: 70 %


3,900 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
1,650 kg Pale Malt (Weyermann)
0,450 kg Caraamber (Weyermann)
0,450 kg Munich II (Weyermann)
0,230 kg Biscuit Malt (Brewferm)
0,230 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal)
0,090 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett)

35 g Horizon Leaf (11.30 %) i 60 minutter
35 g Centennial Pellets (8.80 %) i 10 minutter
30 g Cascade Pellets (5.80 %) i 10 minutter
30 g Cascade Pellets (5.80 %) i 0 minutter
35 g Centennial Pellets (8.80 %) i 0 minutter

California Ale (WLP001) White Labs

1.00 items Whirlfloc Tablet


Noter
Strike vand: 77 °C i gryde, 73 °C i mæskekar endte på 66 °C i mæsk - justerede til 67 °C med ca. 1 L kogende vand. Temperatur efter 25 min 66 °C , næste gang vil vi have 74 °C i mæskekar inden strike.

For at hæve temperaturen fra 67 °C til mashout på 76 °C tog vi 6 liter urt ud og kogte op til 100 °C. Det fik temperaturen op på 72 °C. Vi gentog processen og kogte endnu 6 liter op og temperaturen kom nu op på 76 °C. PH-værdien var 5.2 - så selv om vi hælder skoldende urt henover grynene, så vil vi ikke trække tanniner ud af grynene.

En anden gang vil det være en fordel hvis vi allerede begynder at koge urten til mashout efter 45 min. mæskning; for at spare lidt tid.

4 liter kunne vi ikke få ud af gryden - da det var en grød af proteiner og rester fra humlepellets. Vi fik et godt råd på EBF - og en god øl: Granfætteren - om at huske at bruge humlesokker. Så det gør vi helt sikkert næste gang - og håber det vil være nok.



Bryggers kommentar oktober 2008:
Har "smagt" på den hele ugen - og jeg kan virkelig godt lide den. Det er helt sikkert ikke en IIPA, men en Amber Ale. Ærgeligt at der ikke findes mange kommercielle "red ales" på det danske marked. Dette kunne godt være en type vi laver mere af ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar