Opskrift | ||
10D - Mørk stærk belgisk ale (Belgisk ale) | ||
OG: 1.097 FG: 1.008 Alkohol: 11,7 % alk. pr. vol. Bitterhed: 30 IBU Farve: 41 EBC Effektivitet: 64 % | ||
3,823 kg Pilsner (Weyermann) 2,000 kg Extra Light Dry Extract 1,465 kg Munich I (Castle Malting) 0,485 kg Caramunich II (Weyermann) 0,485 kg Special B Malt 0,480 kg Amber (Brewferm) 0,450 kg Bryggerens Rørsukker - Extra Light - Økologisk 0,248 kg Melanoidin (Weyermann) 0,248 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) | ||
69,004 g Hallertauer Mittelfrueh (4.00 %) i 60 minutter | ||
Abbey Ale (WLP530) White Labs Super High Gravity Ale (WLP099) White Labs | ||
Noter I den oprindelige opskrift skal bruges Aromatic malt. Præcis dette produkt kan vi ikke finde - men beskrivelsen af denne malttype er den samme som belgiske Brewferms Amber; så den bruger vi i stedet. Brygdag: 10:15: Mæsk startet 11:54: 4,5 l 100 gC urt tilbage i mæsk efter at have været taget ud og kogt op fra 67til 100 gC. Dette var nummer 2 gang. 12:05: Sparger med 78 gC vand 12:35: sparge slut 12:40: koger. Preboil OG: 1063. Tog 2 liter urt ud (af 27,5) som blev brugt til at koge sukker op i. 13:10: Humle 14:10: Køling i gang 17:18: Sukkerblanding (ekstrakt + rørsukker) tilført fermentering. OG: 1097. Ikke langt fra target på 1103. Til gengæld endte vi med en liter mere urt end planlagt. 23/11-08 Tilssatte vi en wlp099 gær 07/12-08 FG måling: 1.021 - Den tilsatte gær fik ned fra de 1.030 til 1.021; faktisk 2 point under planlagt FG. 7/12-08 Overført øl fra fermenteringsspand til fad; 4 liter på flasker - 7 g pr liter. 2/4-09 Skulle have været sendt til DM - men den smager ikke som forventet. En stor del af grunden til det skyldes nok, at den er gæret helt ned til 1.008. Det forklarer hvorfor K's flasker revnede. Den er en del sprittet - og ikke helt drikkelig. Den stilles i kælderen - og så ser vi på det når vi mangler fustagen. - Den smager ikke inficeret - i hvert fald ikke lacto-inficeret. |
Egentlig vil vi helst spille bingo - svensk bingo
for at være helt præcise. Men der er så mange
regler at lære - og det virker så svært.
I stedet bruger vi vores fritid på at vande
malt og humle.
Send en mail
lørdag den 4. oktober 2008
Opus #34 Jamil - Mørk stærk belgisk ale (Juleøllen 2009)
Etiketter:
Brewing Classic Styles,
infektion,
juleøl,
Mørk stærk belgisk ale,
wlp530
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar