søndag den 9. november 2008

#39 Triple A - Centennial (Amber Ale)

Humleeksperiment. Del 2 af 3: Centennial humle
Vi laver tre bryg så ens vi kan - hvor den eneste parameter der skifter er aromahumlen.
Opskrift
9910B - American Amber Ale (American Ale)

OG: 1.054
FG: 1.015
Alkohol: 5,1% alk. pr. vol.
Bitterhed: 50 IBU
Farve: 30 EBC
Effektivitet: 64 %


5,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,330 kg Amber Malt
0,330 kg Munich II (Weyermann)
0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm)
0,250 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal)
0,050 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett)

34 g Horizon Leaf (9.90 %) i 60 minutter
43 g Centennial (9.35 %) tørhumle
50 g Centennial Pellets (9.35 %) i 10 minutter
25 g Centennial (9.35 %) i 0 minutter

California Ale (WLP001) White Labs


Noter
Brygdag (22/11-08)
Kl Beskrivelse
11:30 Opvarm 18 l til 76 °C
11:50 Overfør til mæsketank
11:55 Tilfør malt når temperaturen er 74 °C
12:10 Mæsk begynder - 67 °C i 60 min
12:10 Opvarm 22 l til spargevand
13:25 Begynd at opvarme mæsk til 76 °C
13:40 Rest i 10 minutter
13:55 Begynd sparge
14:50 Første humle
15:40 Anden humle + protafloc (glemte protafloc)
15:49 Sidste humle
15:50 Sluk gryde - begynd chilling
16:35 Chilling slut - overfør urt
16:50 I gærbeholder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar