Humleeksperiment. Del 2 af 3: Centennial humle Vi laver tre bryg så ens vi kan - hvor den eneste parameter der skifter er aromahumlen. | ||
Opskrift | ||
9910B - American Amber Ale (American Ale) | ||
OG: 1.054 FG: 1.015 Alkohol: 5,1% alk. pr. vol. Bitterhed: 50 IBU Farve: 30 EBC Effektivitet: 64 % | ||
5,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 0,330 kg Amber Malt 0,330 kg Munich II (Weyermann) 0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm) 0,250 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal) 0,050 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett) | ||
34 g Horizon Leaf (9.90 %) i 60 minutter 43 g Centennial (9.35 %) tørhumle 50 g Centennial Pellets (9.35 %) i 10 minutter 25 g Centennial (9.35 %) i 0 minutter | ||
California Ale (WLP001) White Labs | ||
Noter Brygdag (22/11-08) Kl Beskrivelse 11:30 Opvarm 18 l til 76 °C 11:50 Overfør til mæsketank 11:55 Tilfør malt når temperaturen er 74 °C 12:10 Mæsk begynder - 67 °C i 60 min 12:10 Opvarm 22 l til spargevand 13:25 Begynd at opvarme mæsk til 76 °C 13:40 Rest i 10 minutter 13:55 Begynd sparge 14:50 Første humle 15:40 Anden humle + protafloc (glemte protafloc) 15:49 Sidste humle 15:50 Sluk gryde - begynd chilling 16:35 Chilling slut - overfør urt 16:50 I gærbeholder |
Egentlig vil vi helst spille bingo - svensk bingo
for at være helt præcise. Men der er så mange
regler at lære - og det virker så svært.
I stedet bruger vi vores fritid på at vande
malt og humle.
Send en mail
søndag den 9. november 2008
#39 Triple A - Centennial (Amber Ale)
Etiketter:
American Amber Ale,
wlp001
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar