søndag den 9. november 2008

#38 Triple A - Amarillo (Amber Ale)

Humleeksperiment. Del 1 af 3: Amarillo humle.
Vi laver tre bryg så ens vi kan - hvor den eneste parameter der skifter er aromahumlen.
Opskrift
9910B - American Amber Ale (American Ale)

OG: 1.055
FG: 1.015
Alkohol: 5,2% alk. pr. vol.
Bitterhed: 51 IBU
Farve: 30 EBC
Effektivitet: 65 %


5,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,330 kg Amber Malt
0,330 kg Munich II (Weyermann)
0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm)
0,250 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal)
0,050 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett)

36 g Horizon Leaf (9.90 %) i 60 minutter
43 g Amarillo (8.00 %) tørhumle
50 g Amarillo (8.00 %) i 10 minutter
25 g Amarillo (8.00 %) i 0 minutter

California Ale (WLP001) White Labs

0.50 items Whirlfloc Tablet


Noter
Brygdag (22/11-08)
Kl Beskrivelse
8:00 Opvarm 18 l til 85 °C
8:45 Overfør til mæsketank
8:50 Tilfør malt når temperaturen er 74 °C
9:00 Mæsk begynder - 67 °C i 60 min
9:00 Opvarm 22 l til spargevand
9:45 Begynd at opvarme mæsk til 76 °C
10:25 Rest i 10 minutter
10:35 Begynd sparge
11:30 Første humle
12:20 Anden humle + protafloc
12:29 Sidste humle
12:30 Sluk gryde - begynd chilling
13:15 Chilling slut - overfør urt
13:45 I gærbeholder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar