Humleeksperiment. Del 1 af 3: Amarillo humle. Vi laver tre bryg så ens vi kan - hvor den eneste parameter der skifter er aromahumlen. | ||
Opskrift | ||
9910B - American Amber Ale (American Ale) | ||
OG: 1.055 FG: 1.015 Alkohol: 5,2% alk. pr. vol. Bitterhed: 51 IBU Farve: 30 EBC Effektivitet: 65 % | ||
5,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 0,330 kg Amber Malt 0,330 kg Munich II (Weyermann) 0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm) 0,250 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal) 0,050 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett) | ||
36 g Horizon Leaf (9.90 %) i 60 minutter 43 g Amarillo (8.00 %) tørhumle 50 g Amarillo (8.00 %) i 10 minutter 25 g Amarillo (8.00 %) i 0 minutter | ||
California Ale (WLP001) White Labs | ||
0.50 items Whirlfloc Tablet | ||
Noter Brygdag (22/11-08) Kl Beskrivelse 8:00 Opvarm 18 l til 85 °C 8:45 Overfør til mæsketank 8:50 Tilfør malt når temperaturen er 74 °C 9:00 Mæsk begynder - 67 °C i 60 min 9:00 Opvarm 22 l til spargevand 9:45 Begynd at opvarme mæsk til 76 °C 10:25 Rest i 10 minutter 10:35 Begynd sparge 11:30 Første humle 12:20 Anden humle + protafloc 12:29 Sidste humle 12:30 Sluk gryde - begynd chilling 13:15 Chilling slut - overfør urt 13:45 I gærbeholder |
Egentlig vil vi helst spille bingo - svensk bingo
for at være helt præcise. Men der er så mange
regler at lære - og det virker så svært.
I stedet bruger vi vores fritid på at vande
malt og humle.
Send en mail
søndag den 9. november 2008
#38 Triple A - Amarillo (Amber Ale)
Etiketter:
American Amber Ale,
wlp001
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar