Humleeksperiment. Del 3 af 3: Chinook humle Vi laver tre bryg så ens vi kan - hvor den eneste parameter der skifter er aromahumlen. | ||
Opskrift | ||
9910B - American Amber Ale (American Ale) | ||
OG: 1.052 FG: 1.015 Alkohol: 4,8% alk. pr. vol. Bitterhed: 50 IBU Farve: 30 EBC Effektivitet: 62 % | ||
5,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 0,330 kg Amber Malt 0,330 kg Munich II (Weyermann) 0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm) 0,250 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal) 0,050 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett) | ||
28 g Horizon Leaf (9.90 %) i 60 minutter 43 g Chinook 13.9 (13.90 %) tørhumle 50 g Chinook 13.9 (13.90 %) i 10 minutter 25 g Chinook 13.9 (13.90 %) i 0 minutter | ||
California Ale (WLP001) White Labs | ||
0.50 items Whirlfloc Tablet | ||
Noter Brygdag (22/11-08) Kl Beskrivelse 15:00 Opvarm vand til mæskning 15:30 Overfør til mæsketank 15:35 Tilfør malt når temperaturen er 74 °C 15:45 Mæsk begynder - 67 °C i 60 min 15:45 Opvarm 22 l til spargevand 16:30 Begynd at opvarme mæsk til 76 °C 16:45 Rest i 10 minutter 17:00 Begynd sparge 18:00 Første humle 18:50 Anden humle + protafloc 18:59 Sidste humle 19:00 Sluk gryde - begynd chilling 19:40 Chilling slut - overfør urt 20:00 I gærbeholder |
Egentlig vil vi helst spille bingo - svensk bingo
for at være helt præcise. Men der er så mange
regler at lære - og det virker så svært.
I stedet bruger vi vores fritid på at vande
malt og humle.
Send en mail
søndag den 9. november 2008
#40 Triple A - Chinook (Amber Ale)
Etiketter:
American Amber Ale,
wlp001
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar