søndag den 9. november 2008

#40 Triple A - Chinook (Amber Ale)

Humleeksperiment. Del 3 af 3: Chinook humle
Vi laver tre bryg så ens vi kan - hvor den eneste parameter der skifter er aromahumlen.
Opskrift
9910B - American Amber Ale (American Ale)

OG: 1.052
FG: 1.015
Alkohol: 4,8% alk. pr. vol.
Bitterhed: 50 IBU
Farve: 30 EBC
Effektivitet: 62 %


5,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,330 kg Amber Malt
0,330 kg Munich II (Weyermann)
0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm)
0,250 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal)
0,050 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett)

28 g Horizon Leaf (9.90 %) i 60 minutter
43 g Chinook 13.9 (13.90 %) tørhumle
50 g Chinook 13.9 (13.90 %) i 10 minutter
25 g Chinook 13.9 (13.90 %) i 0 minutter

California Ale (WLP001) White Labs

0.50 items Whirlfloc Tablet


Noter
Brygdag (22/11-08)
Kl Beskrivelse
15:00 Opvarm vand til mæskning
15:30 Overfør til mæsketank
15:35 Tilfør malt når temperaturen er 74 °C
15:45 Mæsk begynder - 67 °C i 60 min
15:45 Opvarm 22 l til spargevand
16:30 Begynd at opvarme mæsk til 76 °C
16:45 Rest i 10 minutter
17:00 Begynd sparge
18:00 Første humle
18:50 Anden humle + protafloc
18:59 Sidste humle
19:00 Sluk gryde - begynd chilling
19:40 Chilling slut - overfør urt
20:00 I gærbeholder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar