søndag den 21. marts 2010

#59 Cuvee de 7a

Marts 2010:
Inspireret af øllen Cuvee de Tomme lavet af Tomme Arthur fra bryggeriet Lost Abbey. Opskriften stammer næsten 100 % fra bogen Wildbrews af Jeff Sparrow.
Sure kirsebær tilsættes efter seks måneder. Flaskes efter 9 måneder, hvilket kan gøre dette til vores nytårsål. Kirsebær vil formentlig øge alkoholprocenten, hviket slet ikke gør noget. Vi ønsker, at denne øl lander på ca. 10 % vol.

Billedet er fra min kælder og viser plastbeholderen med kirsebær flydende i toppen. Taget et par dage efter tilsætning af kirsebærene:


Februar 2011:
Kasper fra Nørrebro Bryghus spurgte om vi havde lyst til at præsentere noget håndbryg til et symposium, hvilket altid er kick-ass skægt, så vi sagde naturlilgvis ja. Det er den her vi tager med - og i den forbindelse har vi gjort lidt ekstra ud af det for lirens skyld: korket dem. Det er så heldigt at Mads har et aggregrat som er designet til at skulle udføre denne opgave.

Vi har filmet lidt for at demonstrere, hvor nemt det er:


Opskrift
17C - Flanders Brown Ale/Oud Bruin
OG: 1.088
FG: 1.015
Alkohol: 9,6% alk. pr. vol.
Bitterhed: 27 IBU
Farve: 40 EBC
Effektivitet: 67 %
Volumen brygget: 23 liter
6,000 kg Pilsner
0,500 kg Extra Light Dry Extract
0,500 kg Munich II
0,500 kg Wheat Malt
0,500 kg Sugar, Table (Sucrose)
0,400 kg Caramunich III
0,170 kg Pale chocolate
0,170 kg Special B Malt
0,100 kg Cara Crystal
35 gChallenger6.50 %60min
15 gFirst Gold7.10 %2min
1. Roeselare Belgian Blend (3763) Wyeast Labs
2. Belgian Sour Mix #1 (WLP655) White Labs
[21/3-2010 Brygdag]
Mæsketemperaturen løb fra os, så den var nok nærmere 70 gC end 66 om planlagt. Landede på 1.086 som den skulle.

[18/8-10 Smagning]
Udseende: Let uklar, brun.
Aroma: Brett, syrlighed som forbindes med roeselare. Alkohol.
Smag: Frugtig med karamelkant.
Beslutning: skal have en bøtte kirsebær fra brewferm.

[9/10-10 Frugt tilsat]
Kenni skaffede frugt på Fyn. Så der er kommet to kg sure kirsebær i.
Beregning af SG efter tilsættelse af kirserbær går efter, at 100 g sure kirsebær indeholder, hvad der svarer til 8 g almindeligt sukker:
http://www.thepaleodiet.com/nutritional_tools/fruits_table.html
2000 g kirserbær -> 8 * 2000/100 = 160 g sukker

[13/1-2011 Kegget]
Hældt fra fad til keg. Øllet er ganske klart.
Aroma: tydlig kirsebær
Smag: kirsebær ikke så tydeligt som i næsen. Heldigvis har "blend'et" ikke overtaget smagen. Kirsebærene har gjort den behagelig sur.

[6/2-2011 Flasket]
Vi har lånt Mads' propmaskine. Den sejeste Ferrari indenfor håndbryg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar