fredag den 2. april 2010

Beer Gun

Vi har købt en Beer Gun som erstatning for vores hjemmelavede "counter pressure filler". Ulempen ved den hjemmelavede flaskedims er, at selv om øllet er koldt, flaskerne frosne og vi holder vejret, så skummer øllet meget når flaskerne fyldes op.

Vi har lavet en lille video af vores første test med vores nyindkøbte Beer Gun fra Blichmann Engineering. Øllet var ca 7 °C og flaskerne kom direkte fra flasketræet.


Vi kan kun varmt anbefale denne flaskepåfylder.

Egne erfaringer:

  • 2,8 vol CO2 med #54 gik godt. Ved 5°C blev trykket målt til 1,2 bar. Det er også er sur øl, som ikke har en blivende skumkrone. Karboneringen i flasken virker som karboneringen i en Grøn Tuborg. Gætter på at det er ca, 2,6 CO2 vol.
  • #56 karboneret succesfuldt med 2,4 CO2 vol. Kunne have haft godt af lidt mere CO2.
  • #58 2,7 CO2 vol. Her var der tendens til skum i flasken - ca 2-3 cm, men stadig uden problemer. Igen var det kun øllet der var blevet kølet ned.
  • Jo tyndere øllet er jo mere skummer det.
  • Fadet skal bare være så koldt som muligt altid. Specielt slangen med øl ud fra fadet har godt af at ligge i isbad.
Link til beskrivelse på Blichmann Engineering.


The Brewing Network har også lavet et reklameshow for Blichmanns Beer Gun i forbindelse med Brew Strong med titlen "Counter Pressure Filling".
I dette show fortæller Blichmann, at der ikke burde være problemer for øl under 2.5 CO2 volumen - og man burde kunne overføre øl uden køling. Interessant - det må prøves. Når der er mere CO2 - så skal der  bruges en længere slange og eventuelt skal øllet køles ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar