søndag den 5. september 2010

#64 Flemish Cosmopolitan

Vores bidrag til fællesbryg med Sommetider og Beeristas: 60 liter flandern rød, brygget i tre omgange. Desuden har vi brygget 20 liter til vores eget solerabryg (opdatering til denne kommer).

Opskriften er sat sammen af Mads, og baseret på Jolly Pumpkins øl La Roja.

Alle gær blev smacked samme dag:


Dette blogpost vil blive opdateret når alle bryg samles i et efterladt Mikkellerfad en gang midt i september (2010).


Opskrift
17B - Flanders Red Ale
OG: 1.056
FG: 1.018
Alkohol: 5,0% alk. pr. vol.
Bitterhed: 22 IBU
Farve: 33 EBC
Effektivitet: 67 %
Volumen brygget: 25 liter
5,000 kg Pilsner
0,600 kg Munich I
0,600 kg Vienna Malt
0,400 kg Special B
0,110 kg Flaked Wheat
0,030 kg Carafa Special III
0,000 kg Extra Light Dry Extract
25 gFuggles5.50 %60min
25 gFuggles5.50 %30min
Roeselare Belgian Blend (3763) Wyeast Labs
[5/9-10 Brygdag]
Startede kl 9.30 og sluttede kl 22.15, 80 liter urt rigere. To bryg fik tørgær, da vådgæren virkede lidt mat i det.

Mæsk 1 (til vores eget solera-brew):
Brix 15.9 -> OG: 1.063
Mæsket med indsatssi i elgryde.
Gær: 3763

Mæsk 2:
Brix: 13.0 -> OG: 1.051 (Skulle have været valset en gang mere)
Mæsket i lautertunspand.
Gær: Ældre 3763 + US05.

Mæsk 3:
Brix: 14.4 -> OG: 1.057
Mæsket i lautertunspand.
Gær: ældre 3763 + US05.

Mæsk 4: Brix: 15.3 -> OG: 1.061
Mæsket i lautertunspand.
Gær: 3763.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar