Vi gærer med belgisk gær og humler amerikansk. Det er det tynde øl til Batch #69. Efter first runnings spargede vi ca 30 liter ud til denne. Effektiviteten i denne opskrift passer ikke helt - den er blot justeret efter, hvad OG blev målt til.
Opskrift | |||||||||||||||||||||||||
OG: 1.070 FG: 1.010 Alkohol: 7,8% alk. pr. vol. Bitterhed: 54 IBU (Tinseth) Farve: 31 EBC Effektivitet: 25 % Volumen efter kogning: 23 liter | |||||||||||||||||||||||||
20,000 kg Maris Otter 0,750 kg Caraamber | |||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||
8.00 gm Gypsum (Calcium Sulfate) | |||||||||||||||||||||||||
Belgian Strong Ale (1388) Wyeast Labs SafBrew Specialty Ale (T-58) DCL Yeast | |||||||||||||||||||||||||
12/3-2011 Brygdag. OG 1.070 De 10 minutter angivet ud for humlene simcoe og centennial er reelt 0 minutter. De blev tilsat ved flameout, men stod i gryden i 20 minutter før vi begyndte at køle. Det var med vilje. Vi har noteret 10 minutter for at få IBU-bidrag med. 19/3-2011 På en uge er den gæret ned til 1.023. Den har bare at snuppe et par point mere. Vores mål er at komme ned på 15-16. Holder igen med tørhumlingen. 17/4-2011 Pasteuriseret. Vi gav den 5 dråber enzymer da den var på 1.020 for en uge siden. Nu er den 1.010. Så gæringen er blevet stoppet. Jeg mener, at der er smuttet en del humlearoma fra tørhumling i forbindelse med pasteurisering - men der er nok at tage af. 20/4-2011 Filtreret. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar