lørdag den 12. marts 2011

#69 Tynd

Meningen med denne øl er, at den skal være nem at drikke, men stadig have noget bitterhed. Jaja - vi har ryddet lidt op i gemmerne.

Vi gærer med belgisk gær og humler amerikansk. Det er det tynde øl til Batch #69. Efter first runnings spargede vi ca 30 liter ud til denne. Effektiviteten i denne opskrift passer ikke helt - den er blot justeret efter, hvad OG blev målt til.

Opskrift
OG: 1.070
FG: 1.010
Alkohol: 7,8% alk. pr. vol.
Bitterhed: 54 IBU (Tinseth)
Farve: 31 EBC
Effektivitet: 25 %
Volumen efter kogning:  23 liter
 
20,000 kg Maris Otter
0,750 kg Caraamber
 
25 gWarrior15,8 %60min
25 gCentennial10,8 %10min
25 gSimcoe12,0 %10min
25 gCentennial10,8 %7 dages tørhumle
25 gSimcoe12,0 %7 dages tørhumle
 
8.00 gm Gypsum (Calcium Sulfate)
 
Belgian Strong Ale (1388) Wyeast Labs
SafBrew Specialty Ale (T-58) DCL Yeast
 
12/3-2011 Brygdag.
OG 1.070
De 10 minutter angivet ud for humlene simcoe og centennial er reelt 0 minutter. De blev tilsat ved flameout, men stod i gryden i 20 minutter før vi begyndte at køle. Det var med vilje. Vi har noteret 10 minutter for at få IBU-bidrag med.

19/3-2011 På en uge er den gæret ned til 1.023. Den har bare at snuppe et par point mere. Vores mål er at komme ned på 15-16. Holder igen med tørhumlingen.

17/4-2011 Pasteuriseret. Vi gav den 5 dråber enzymer da den var på 1.020 for en uge siden. Nu er den 1.010. Så gæringen er blevet stoppet. Jeg mener, at der er smuttet en del humlearoma fra tørhumling i forbindelse med pasteurisering - men der er nok at tage af.

20/4-2011 Filtreret.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar