torsdag den 3. juli 2008

Opus #28 "Dry Stout"

Denne gang vil vi lave en Dry Stout / Klassisk Irsk Stout (8A).
Laves samme dag som #27.

Opskriften er en lettere modificeret udgave af Jamil Zainasheffs opskrift fra bogen Brewing Classic Beer styles.

4/10-08 Bazaren Open:
Blev stillet op i dry stout kategorien. 31 point: hent som pdf


Gærstarter:
Lørdag hældte jeg en halv liter æblejuice i 3 liters kolbe. Herefter kom jeg et frisk - og et knap så friskt - rør Burton Ale gær i (WLP023).
Mandag blev gærstarteren boosted med endnu 1 liter urt - så gæren kan bygges endnu mere op.

3/7-08 Brygdag:
Jamen den er ... brygget :-)

Style: Dry stout/klassisk irsk stout
OG: 1,042 SG
FG: 1,011 SG
Alc: 4,03 % Vol
Color: 78,0 EBC
IBU: 44,6 IBU
Efficiency: 70,00 %

3,10 kg Pale Malt, Halcyon (Thomas Fawcett)
1,00 kg Barley, Flaked
0,50 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett)
0,30 kg Oats, Malted (Thomas Fawcett)
0,10 kg Chocolate Malt (800,0 EBC)

90,00 gm Goldings, East Kent [4,60 %] (60 min) 44,6 IBU

1 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002)


En smule for rund i smagen i forhold til hvad vi ønskede. At der er kommet oatmeal malt i, hjælper jo ikke ligefrem op den sag heller. Det skal helt sikkert ikke med en anden gang.

Den virker flad - og det skyldes den lave karbonering på 1.2 CO2 vol. Bliver den brygget igen vil vi give den en CO2 vol på 1.6 g se an

Ingen kommentarer:

Send en kommentar