søndag den 13. juli 2008

Opus #30 AnjaCastle

En brown med noter af nødder
Opskrift
5A - Engelsk brown ale (Mørk ale)

OG: 1.054
FG: 1.018
Alkohol: 4,7% alk. pr. vol.
Bitterhed: 23 IBU
Farve: 35 EBC
Effektivitet: 70 %


4,000 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,760 kg Pale Malt (Weyermann)
0,250 kg Biscuit Malt (Brewferm)
0,250 kg Caraamber (Weyermann)
0,180 kg Brown Malt
0,180 kg Special B Malt
0,120 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett)

40 g Goldings, East Kent (4.60 %) i 60 minutter
20 g Goldings, East Kent (4.60 %) i 5 minutter

London Ale (WLP013) White Labs


Noter
Vi spurgte Anja hvilken øltype hun godt kunne tænke sig at vi bryggede. Samtidig lod jeg (Robert) hende få råderetten over min del. Hvad kan jeg sige - hun passer på dem; det er ikke mange der lander i mine glas.

I den oprindelige opskrift skal der bruges Victory og Special Roast Malt. Ingen af disse kan fåes hos Maltbazaren.
I stedet erstattes Victory med Biscuit malt, Special Roast erstattes med en 50/50 blanding af Special B og Brown Malt.

- Den er ikke gæret helt så langt ned som forventet, hvilket mest sandsynligt skyldes for høj mæsketemperatur. Det gør, at øllet er lidt sødere og dermed knap så tørt som planlagt. Det vigtige er at den har den smag af nødder som vi ønskede. Smagen kommer fra valg af malte - og deres sammensætning.

En original Northern English Brown Ale har ikke meget CO2 i - så det har vi heller ikke givet den. Brygger vi den en anden gang - så skruer vi op for CO2 indholdet. For det kan vi bedre lide.

---

Resultat fra Bazaren open efterår 2008 (3. plads / 39 point): pdf

Ingen kommentarer:

Send en kommentar