lørdag den 25. oktober 2008

#36 Juleøllen 2008

Den fik 31 point ved DM2009. Ville selv have givet den 20! Den har en infektion - mugagtig - som ødelægger det meste af den; specielt nydelsen ved at drikke den. Scoresheet.



En øl som kan drikkes til jul. Det er en belgisk dubbel - med en alkoholprocent på ca 7 %.
Opskrift
10E - Dubbel (Belgisk ale)

OG: 1.067
FG: 1.012
Alkohol: 7,2% alk. pr. vol.
Bitterhed: 22 IBU
Farve: 38 EBC
Effektivitet: 68 %


4,810 kg Pilsner (Weyermann)
0,450 kg Munich II (Weyermann)
0,330 kg Dark Belgian Candi Syrup
0,250 kg Muscovado, Light
0,230 kg Amber (Brewferm)
0,230 kg Special B Malt
0,190 kg Caramunich II (Weyermann)
0,100 kg Melanoidin (Weyermann)

40 g Tettnang (4.00 %) i 60 minutter

Abbey Ale (WLP530) White Labs

1.00 items Whirlfloc Tablet


Noter
Fermenteringstemperaturen skal begynde ved 18 gC - som er den samme temperatur, som gæren skal pitches ved. I løbet af en uge skal temperaturen langsomt hæves til 21 gC.

10.13 Mæsk begyndt
11.15 Opvarmning påbegyndt
13:30 Humle tilsat
14.45 Nedkøling begyndt

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar