En øl som kan drikkes til jul. Det er en belgisk dubbel - med en alkoholprocent på ca 7 %. | ||
Opskrift | ||
10E - Dubbel (Belgisk ale) | ||
OG: 1.067 FG: 1.012 Alkohol: 7,2% alk. pr. vol. Bitterhed: 22 IBU Farve: 38 EBC Effektivitet: 68 % | ||
4,810 kg Pilsner (Weyermann) 0,450 kg Munich II (Weyermann) 0,330 kg Dark Belgian Candi Syrup 0,250 kg Muscovado, Light 0,230 kg Amber (Brewferm) 0,230 kg Special B Malt 0,190 kg Caramunich II (Weyermann) 0,100 kg Melanoidin (Weyermann) | ||
40 g Tettnang (4.00 %) i 60 minutter | ||
Abbey Ale (WLP530) White Labs | ||
1.00 items Whirlfloc Tablet | ||
Noter Fermenteringstemperaturen skal begynde ved 18 gC - som er den samme temperatur, som gæren skal pitches ved. I løbet af en uge skal temperaturen langsomt hæves til 21 gC. 10.13 Mæsk begyndt 11.15 Opvarmning påbegyndt 13:30 Humle tilsat 14.45 Nedkøling begyndt |
Egentlig vil vi helst spille bingo - svensk bingo
for at være helt præcise. Men der er så mange
regler at lære - og det virker så svært.
I stedet bruger vi vores fritid på at vande
malt og humle.
Send en mail
lørdag den 25. oktober 2008
#36 Juleøllen 2008
Den fik 31 point ved DM2009. Ville selv have givet den 20! Den har en infektion - mugagtig - som ødelægger det meste af den; specielt nydelsen ved at drikke den. Scoresheet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar