Maj 2009:
Den fik 30 point ved DM i håndbryg 2009. Scoresheet.
15/7-09 Update
Den smager egentlig OK, men det er ikke verdens bedste belgier.
For at prøve noget andet har vi givet de sidste 14 liter der er tilbage i corny'en et Roeselare Blend, som laves af Wyeast. Vi håber det kan give en smule surt til øllet. Ifølge Wyeast hjemmeside finder vi først ud af det on noget tid:
"Aging for up to 18 months is required for full flavor profile and acidity to develop. Will produce a very dry profile due to super-attenuative nature of mixed cultures"Så hvis bakterierne virker .. så ender vi nok med en .. keizerlijke oud bruin eller Imperial Old Brown.
- Wyeast
Opskrift | ||
10D - Mørk stærk belgisk ale (Belgisk ale) | ||
OG: 1.083 FG: 1.020 Alkohol: 8,2% alk. pr. vol. Bitterhed: 37 IBU Farve: 38 EBC Effektivitet: 64 % | ||
3,600 kg Pilsner (Weyermann) 1,250 kg Pale Malt (Weyermann) 1,000 kg Munich I (Castle Malting) 1,000 kg Vienna Malt - Eco (Weyermann) 0,750 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) 0,500 kg Muscovado, Light 0,380 kg Caraaroma (Weyermann) 0,330 kg Caramunich II (Weyermann) 0,100 kg Bryggerens Rørsukker - Extra Light - Økologisk 0,000 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett) | ||
48 g Hallertauer Mittelfrueh (3.90 %) i 60 minutter 60 g Hallertauer Mittelfrueh (3.90 %) i 30 minutter 30 g Hallertauer Mittelfrueh (3.90 %) i 15 minutter | ||
Abbey Ale (WLP530) White Labs | ||
1.00 items Whirlfloc Tablet | ||
Noter I følge opskriften skal der bruges "Belgian Aromatic Malt". Dette er blevet substitueret med "Biscuit Malt" Brydag: 14:20: Mæsk startet 15:00: 5 liter ud til opvarmning.Steg til 70 gC ved tilbageføring. 15:35: 5 liter ud til opvarmning. 15:44: urt hældt tilbag.Havde temperaturen 85 gC. 15:48: 75 gC i mæsk 16:00: sparging påbegyndt 16:48: sparge slut 16:48: 1 liter urt taget ud til sukkerkogning 16:50: Urt i "let" kog 17:10: Første humle 17:40: Anden humle 17:55: Humle 3+ protafloc 18:05: Chilling begyndt 18:30: chilling slut 18:35: Påbegyndt urt til fermenteringstank 18:55: Urt overført, gær tilført. Urt iltet. Gæring: Vi pakkede spandene ind i et tæppe og en dyne, for at kompensere for temperatur udsving, da de skal stå i min (K) stue. Planen var at starte ved en lidt lavere gæringstemperatur (19°C) og så hæve temp. til 22°C over en uges tid. Dette gik dog helt galt, da der trods 19°C i stuen blev målt 26°C på siden af gæringstanken søndag middag (16timer efter gæren var tilsat). Storm og fuld blæs på gæringen. Begge tanke blev flyttet til en åben altandør (12°C udenfor) i 2-3 timer, uden et målbart fald i temp. Da jeg (K) var ved at fryse en kropsdel af, blev der lukket i stuen og tankene blev flyttet til køkkenet med åben altandør (2-3 timer og intet temp. fald). Så blev begge sat i badekaret - koldt vand (ca. 11°C) og så faldt temp. - mandag morgen 21°C og så stoppede temperatur legen og gær skum blev renest op fra låg og drengene fik en frisk gærlås. Frisk gærlås og optørring mandag aften. Begge står nu i stuen v. 21°C og snøfter stadigt (21°C på siden) - temp. Hæves til weekenden til 22°C i stuen 7/12-08 Overført øl fra fermenteringsspand til fad; 3 liter på flasker - 7 g pr liter. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar