DM2011: Scorede 41 point. Læs mere her.
Smagning, 24. november 2009:

Aroma: tydelig alkohol, dufter af dadler. Svag oxidering?!
Udseende: svagt pift fra kapslen da den blev åbnet. Farven er lysebrun - og den er noget grumset.
Mundfylde: meget fyldig
Smag: først smager jeg citrus, som bevæger sig over i noget ala grannåle. Eftersmagen er helt mynteagtig. Alkohollen er varm og forbliver behagelig. De næsten 12 % skjules godt. Maltsammensætningen virker balanceret.
Overall: bitterheden er helt i orden, men der skal justeres lidt på humleprofilen, så "grannålene" bliver knap så fremtrædende. Kan ikke huske, at hverken simcoe skulle give den grannålesmag, så det må nok tildeles horizonhumlen.
Smagt: 15. februar 2011:
Aroma: Humle og karamelnoter og alkohol. Lidt brændt karaktér. Må indrømme, at jeg har lidt svært ved at beskrive aromaen.
Udseende: Helt klar. Brun med et rødligt skær. Hvidt vedholdende skum.
Smag: Alkohol tydelig. Kraftig i både malt og humle bitterhed. Efterlader en sødlig karamelagtig smag i munden, som efterfølges af en bitterhed.
Mundfylde: Let prikkende - CO2 i den lavere ende. Kraftig krop.
Stuff: Smager egentlig fint, men den bliver aldrig super behagelig. Alkohollen er en tand for tydelig - og smager igennem. Der er en kompleks aroma som nok skyldes de sene humletilsætninger og maltkompositionen.
Skulle der ændres noget så skulle det være at få den kraftige alkohol væk.
Opskrift | ||
12B - American Barleywine | ||
OG: 1.115 / est. 1.115) FG: 1.024 / est. 1.024) Alkohol: 12,0% alk. pr. vol. Bitterhed: 134 IBU Farve: 34 EBC Effektivitet: 65 % Volumen brygget: 23 liter | ||
5,500 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 2,500 kg Extra Light Dry Extract 1,000 kg Munich II (Weyermann) 0,500 kg Cara-Pils/Dextrine 0,500 kg Caramunich III (Weyermann) 0,450 kg Bryggerens Rørsukker - Extra Light - Økologisk 0,140 kg Special B Malt | ||
65 g Horizon Leaf (11.30 %) i 60 minutter 20 g Amarillo (8.50 %) i 1 minutter 30 g Simcoe (13.00 %) i 1 minutter 50 g Centennial Pellets (8.80 %) i 1 minutter | ||
30 g Centennial Pellets (8.80 %) tørhumle i 7 dage 30 g Simcoe (13.00 %) tørhumle i 7 dage | ||
1.00 items Whirlfloc Tablet | ||
California Ale (WLP001) White Labs | ||
Note 29/3-2009: Mangler vedvarende bitterhed. Brygdag: 14:45 Mæsk begyndt 16:00 (?) 6 liter taget ud og koget op til 100 gC (gjort 2 gange) 16:38 Mæsketemperatur ved 76 gC. Skal stå i 10 minutter 16:50 Mash out 16:50 First-Wort-Hopping (Simcoe) 17:41 60 minute hop 18:41 Humle op 18:41 Aroma humle tilføjes - skal bare koges med i 5 minutter 9/11-08 SG målt til 1,038 7/12-08 SG målt til 1,028; Tilsatte gærkage fra #34, da den blev overført til fad. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar