lørdag den 25. oktober 2008

#37 Spirit of Huanlos

Den fik 33 point i bedømmelse til DM2009 i håndbryg. Sendt ind i stærk øl kategorien. Score sheet. Den er siden vi puttede den i flasken faldet med 5 point i fadet.

DM2011: Scorede 41 point. Læs mere her.

Smagning, 24. november 2009:
Barley Wine, batch #37
Aroma: tydelig alkohol, dufter af dadler. Svag oxidering?!
Udseendesvagt pift fra kapslen da den blev åbnet. Farven er lysebrun - og den er noget grumset.
Mundfylde: meget fyldig
Smag: først smager jeg citrus, som bevæger sig over i noget ala grannåle. Eftersmagen er helt mynteagtig. Alkohollen er varm og forbliver behagelig. De næsten 12 % skjules godt. Maltsammensætningen virker balanceret.
Overall: bitterheden er helt i orden, men der skal justeres lidt på humleprofilen, så "grannålene" bliver knap så fremtrædende. Kan ikke huske, at hverken simcoe skulle give den grannålesmag, så det må nok tildeles horizonhumlen.


Smagt: 15. februar 2011:
Aroma: Humle og karamelnoter og alkohol. Lidt brændt karaktér. Må indrømme, at jeg har lidt svært ved at beskrive aromaen. 
Udseende: Helt klar. Brun med et rødligt skær. Hvidt vedholdende skum.
Smag: Alkohol tydelig. Kraftig i både malt og humle bitterhed. Efterlader en sødlig karamelagtig smag i munden, som efterfølges af en bitterhed.
Mundfylde: Let prikkende - CO2 i den lavere ende. Kraftig krop.
Stuff: Smager egentlig fint, men den bliver aldrig super behagelig. Alkohollen er en tand for tydelig - og smager igennem. Der er en kompleks aroma som nok skyldes de sene humletilsætninger og maltkompositionen.
Skulle der ændres noget så skulle det være at få den kraftige alkohol væk.



Opskrift
12B - American Barleywine
OG: 1.115 / est. 1.115)
FG: 1.024 / est. 1.024)
Alkohol: 12,0% alk. pr. vol.
Bitterhed: 134 IBU
Farve: 34 EBC
Effektivitet: 65 %
Volumen brygget: 23 liter

5,500 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
2,500 kg Extra Light Dry Extract
1,000 kg Munich II (Weyermann)
0,500 kg Cara-Pils/Dextrine
0,500 kg Caramunich III (Weyermann)
0,450 kg Bryggerens Rørsukker - Extra Light - Økologisk
0,140 kg Special B Malt

65 g Horizon Leaf (11.30 %) i 60 minutter
20 g Amarillo (8.50 %) i 1 minutter
30 g Simcoe (13.00 %) i 1 minutter
50 g Centennial Pellets (8.80 %) i 1 minutter
30 g Centennial Pellets (8.80 %) tørhumle i 7 dage
30 g Simcoe (13.00 %) tørhumle i 7 dage

1.00 items Whirlfloc Tablet

California Ale (WLP001) White Labs

Note 29/3-2009:
Mangler vedvarende bitterhed.

Brygdag:
14:45 Mæsk begyndt
16:00 (?) 6 liter taget ud og koget op til 100 gC (gjort 2 gange)
16:38 Mæsketemperatur ved 76 gC. Skal stå i 10 minutter
16:50 Mash out
16:50 First-Wort-Hopping (Simcoe)
17:41 60 minute hop
18:41 Humle op
18:41 Aroma humle tilføjes - skal bare koges med i 5 minutter

9/11-08 SG målt til 1,038
7/12-08 SG målt til 1,028; Tilsatte gærkage fra #34, da den blev overført til fad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar