Vi har nu brygget i 4 år og 2 dage. Hallo.
Opskrift | |||||
20A - Lambic Style Ale | |||||
OG: 1.058 FG: 1.006 Alkohol: 6,8% alk. pr. vol. Bitterhed: 5 IBU Farve: 7 EBC Effektivitet: 78 % Volumen brygget: 42 liter | |||||
6,000 kg Pilsner (Weyermann) 4,000 kg Flaked Wheat, Brewferm 0,100 kg Cara-Pils/Dextrine | |||||
| |||||
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast Belgian Lambic Blend (3278) Wyeast Labs | |||||
Forberedelse Forud for dagen har vi sørget for, at have "gammel" humle klar. Det har vi gjort ved, at lade 160 g Tettnang ligge i en papirspose i ca et halvt år. Vi har planlagt køb af ny humle, der kan blive gammel til næste år. Ikke Tettnang - da den lugter for kraftigt, men Saaz. Brygdag, 7. juni 2009 Mæsk tog ca 4 timer, som var en tyk mæsk 2:1. Så havde vi stuck mash. Det tog også 2 timer. Så skulle det hele koge. Vi begyndte kl. 12 og sluttede ca 22.30. Sådan går det nogle gange, at dagen bliver lidt lang, og det endte jo godt. Mæskeprogram:
Resultatet af dagen:
Begge på 20 liter. I opskriften har vi noteret 1.058, som er en middel af de to. Den på 1.060 blev ligeledes målt med refraktometer, som gav værdien 15 brix, hvilket er samme værdi som målt med hydrometer. Update: fejl i mæskeprogram. Vi skulle ikke lave et rest ved 88 C, men skulle bare have sparget med 88 gC vand. 12/6-2009 omstikning Vi har øllet i 2 spande. 1.056 -> Brix 8.1 svarer til 1.017 1.060 -> Brix 8.0 svarer til 1.014 (fik lambic blend efter omstikning) Farven var halmgul - og vi kunne ikke kigge igennem. Der var ikke tydelig smag af brettanomyces i den spand der allerede havde fået et lambic-blend. Den uden smagte næsten på samme måde. De er nu begge sat ned i min kælder, hvor de vil stå i to spande indtil vi får importeret vores vinballon. [18/8-10 Smagning] 1056 (1.006): Udseende: Helt klar Aroma: "mild" hestedækken, lidt alkohol Smag: primært grape/citrus. 1060 (1.008): Udseende: Lidt mindre klar end den ande, men stadig klar. Aroma: Alkohollen er lidt mere tydelig, mild bret. Smag: Meget rund og lidt sur. Mere appelsin end grape. [9/10-10 Frugt tilsat] Kenni skaffede frugt på Fyn. 10 liter fik 3 kg solbær 10 liter fik 2 kg hindbær. Tilbage er nu 20 liter lambik som består af 2/3 batch #1, og 1/3 batch #2. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar