torsdag den 2. juni 2011

DM 2011 - bedømmelser

Vi havde sendt tre øl ind i år: en double IPA, en barley wine og en imperial stout. Ingen af dem vandt noget som helst.

#67 Double IPA: Scorede 37 point. Ganske fint taget i betragtning, at den på bedømmelsestidspunktet har været tre måneder gammel. Den her øl egner sig slet ikke til at blive så gammel, så vi synes den har fået en pæn behandling.
Link til score sheet.

#37 Barley wine: Scorede 41 point. Den blev brygget i okt. 2008 og er altså to et halvt år gammel. Da den var et halvt år gammel sendte vi den også til DM (2009), hvor den fik 33 point. Den gang var den vist ikke helt færdig. Den havde en IBU på 134 da den blev brygget og er stadigvæk rigtig bitter. Blev indsendt udelukkende for at sammenligne med sidst.
Link til score sheet.

#48 Imperial stout: Scorede 33 point. Total skuffelse. Bedømte flaske var inficeret. Blev brygget i sep. 2009 - så den er lidt over 1 1/2 år gammel. Da den var frisk var den fantastisk og nu er den faktisk endnu bedre. Lidt af en påstand, men vi mener det sku. Jeg fandt tilfældigvis seks flasker i kælderen og tog en med op. Den var helt perfekt. Chokolade og rist og humle passede bare godt sammen. Gav en til K - og han var solgt. Vi overvejede kraftigt om vi ikke bare skulle drikke de sidste fire selv, og ikke lade dråberne gå til DM. Vi valgte at sende den af sted, på trods af, at en af de tre indsendte flasker var en 25 cl og ikke en 33 cl (*).   Det er da også kun blevet nævnt i score sheet'et - og ikke talt ned i point. Ja; vi troede sku på den øl. K havde allerede skrevet takketalen.
Men, damn you infection Gods - om ikke de stakkels nordjydske dommere har måttet tygge sig igennem den ene inficerede flaske der fandtes. De har ikke en gang været specielt onde over for den i bedømmelsen. I skulle ikke have holdt jer tilbage for vores skyld!!
Link til score sheet.

(*) 33 cl-reglen skyldes logistiske hensyn - så erfarne dommere vil aldrig lade det gå ud over øllet, at emballagen ikke er i orden. Det er indholdet der tæller!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar