Link til score sheet.
Se vores lange tudeforklaring her
Opskrift | ||
13F - Imperial Stout (Stout) | ||
OG: 1.094 / est. 1.091 FG: 1.023 / est. 1.022 Alkohol: 9,3% alk. pr. vol. Bitterhed: 84 IBU Farve: 77 EBC Effektivitet: 77 % | ||
6,500 kg Pale Malt (Weyermann) 0,544 kg Caraamber (Weyermann) 0,544 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawcett Dark Crystal) 0,500 kg Extra Light Dry Extract 0,278 kg Carafa I 0,278 kg Brown Malt 0,133 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett) | ||
130 g Cluster (5.40 %) i 60 minutter 35 g Centennial (8.20 %) i 2 minutter 30 g Northern Brewer 10,53 % (10.50 %) i 2 minutter | ||
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast | ||
1.00 items Protafloc | ||
I følge opskriften fra BYO er OG/FG: 1.091/1.022 12/9-2009 Brygdag OG på 1.094. Effektivitet på 77 % er overraskende. Vi har ligget på ca 65 % i lang tid. Vi valsede også meget fint denne gang. 26/9-2009 SG Målt til 1.027. Flytter fra køleskab, hvor der er 18.5 gC til stue, hvor der ca er 20-23 gC. Vi vil forsøge at gøre gæren aktiv igen. Øllet er ligeledes blevet stukket om. Mistede 3 liter ved omstikning. Der er nu 18 liter tilbage. Lugter meget af bagegær. 4/10-2009 SG Tilsat ca 500 ml gær (wlp099) som har været startet på det der svarer til 1/4 rør. WLP099 har vi oplevet kan være ganske effektiv. 5/10-2009 Gravity reading SG målt til 1.026. Sidst var den 1.027, skyldes nok den nye gærstarter :-) Denne får ikke enzymer, da den er så tæt på final gravity; men den må da gerne af sig selv komme ned på 1.022-23. 5/10-2009 Glucose amylase Efter pres fra K har jeg tilsat 2 dråber glucose amylase (enzymer). 18/10-2009 Kegget 2 x 9 liter kegget. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar