lørdag den 12. september 2009

#48 Old Rasputin Imperial Stout

DM2011: Scorede 33 point. Total skuffelse. Bed...
Link til score sheet.

Se vores lange tudeforklaring her

Opskrift
13F - Imperial Stout (Stout)
OG: 1.094 / est. 1.091
FG: 1.023 / est. 1.022
Alkohol: 9,3% alk. pr. vol.
Bitterhed: 84 IBU
Farve: 77 EBC
Effektivitet: 77 %
6,500 kg Pale Malt (Weyermann)
0,544 kg Caraamber (Weyermann)
0,544 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawcett Dark Crystal)
0,500 kg Extra Light Dry Extract
0,278 kg Carafa I
0,278 kg Brown Malt
0,133 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett)
130 g Cluster (5.40 %) i 60 minutter
35 g Centennial (8.20 %) i 2 minutter
30 g Northern Brewer 10,53 % (10.50 %) i 2 minutter
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast
1.00 items Protafloc
I følge opskriften fra BYO er OG/FG: 1.091/1.022

12/9-2009 Brygdag
OG på 1.094. Effektivitet på 77 % er overraskende. Vi har ligget på ca 65 % i lang tid. Vi valsede også meget fint denne gang.

26/9-2009 SG
Målt til 1.027. Flytter fra køleskab, hvor der er 18.5 gC til stue, hvor der ca er 20-23 gC. Vi vil forsøge at gøre gæren aktiv igen.
Øllet er ligeledes blevet stukket om. Mistede 3 liter ved omstikning. Der er nu 18 liter tilbage.
Lugter meget af bagegær.

4/10-2009 SG
Tilsat ca 500 ml gær (wlp099) som har været startet på det der svarer til 1/4 rør. WLP099 har vi oplevet kan være ganske effektiv.

5/10-2009 Gravity reading
SG målt til 1.026. Sidst var den 1.027, skyldes nok den nye gærstarter :-)
Denne får ikke enzymer, da den er så tæt på final gravity; men den må da gerne af sig selv komme ned på 1.022-23.

5/10-2009 Glucose amylase
Efter pres fra K har jeg tilsat 2 dråber glucose amylase (enzymer).

18/10-2009 Kegget
2 x 9 liter kegget.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar