Opskrift | ||||||||||||||||||||
13F - Imperial Stout (Stout) | ||||||||||||||||||||
OG: 1.091 / est. 1.090 FG: 1.016 / est. 1.018 Alkohol: 9,8% alk. pr. vol. Bitterhed: 84 IBU Farve: 128 EBC Effektivitet: 68 % Volumen brygget: 23 liter | ||||||||||||||||||||
6,000 kg Pale Malt (Weyermann) 1,000 kg Extra Light Dry Extract 0,557 kg Flaked Wheat, Brewferm 0,545 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawcett Dark Crystal) 0,412 kg Carafa I 0,412 kg Carafa III 0,339 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett) | ||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||
1.00 items Protafloc | ||||||||||||||||||||
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast | ||||||||||||||||||||
I den oprindelige klonopskift bruges "flaked rye". Da vi ikke har kunnet finde det, har vi i stedet brugt "flaked wheat". I følge opskriften fra BYO er OG/FG: 1.090/1.018 12/9-2009 Brygdag Ikke meget at notere andet end OG på 1.091 26/9-2009 SG + omstikning Målt til 1.030. Flytter fra køleskab, hvor der er 18.5 gC til stue, hvor der ca er 20-23 gC. Vi vil forsøge at gøre gæren aktiv igen. Øllet er ligeledes blevet stukket om. Mistede 2 liter ved omstikning. Lugter meget af bagegær. 4/10-2009 SG Tilsat ca 500 ml gær (wlp099) som har været startet på det der svarer til 1/4 rør. WLP099 har vi oplevet kan være ganske effektiv. 5/10-2009 SG + glucoseamylase Gæren har ikke rykket den overhovedet, stadig 1.030. Tilsat 5 dråber glucoseamylase (enymer). 15/11-2009 Kegget FG: 1.016. Der var en gærrester i bunden af gærspanden som bevis for at øllet faktisk har smidt 14 point over 1,5 måned. 9 liter kegget + 9 liter kegget med 25 g fransk medium eg. Desuden 2 x 1 liter på flaske med 5 g sukker i hver. Bagegærslugten er helt forsvundet. Tydelig bitterhed fra chinookhumlen. Ikke sprittet trods den er tæt på de 10 %, men mangler måske lidt fylde. Glæder mig til at smage den op mod originalen. |
Egentlig vil vi helst spille bingo - svensk bingo
for at være helt præcise. Men der er så mange
regler at lære - og det virker så svært.
I stedet bruger vi vores fritid på at vande
malt og humle.
Send en mail
lørdag den 12. september 2009
#49 Yeti Imperial Stout
Etiketter:
imperial stout,
us-05
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar