lørdag den 12. september 2009

#49 Yeti Imperial Stout

Opskrift
13F - Imperial Stout (Stout)
OG: 1.091 / est. 1.090
FG: 1.016 / est. 1.018
Alkohol: 9,8% alk. pr. vol.
Bitterhed: 84 IBU
Farve: 128 EBC
Effektivitet: 68 %
Volumen brygget: 23 liter
 
6,000 kg Pale Malt (Weyermann)
1,000 kg Extra Light Dry Extract
0,557 kg Flaked Wheat, Brewferm
0,545 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawcett Dark Crystal)
0,412 kg Carafa I
0,412 kg Carafa III
0,339 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett)
 
41 gChinook12.00 %60min
25 gCentennial7.40 %5min
25 gChinook12.00 %30min
25 gCentennial7.40 %15min
 
1.00 items Protafloc
 
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast
 
I den oprindelige klonopskift bruges "flaked rye". Da vi ikke har kunnet finde det, har vi i stedet brugt "flaked wheat".
I følge opskriften fra BYO er OG/FG: 1.090/1.018

12/9-2009 Brygdag
Ikke meget at notere andet end OG på 1.091

26/9-2009 SG + omstikning
Målt til 1.030. Flytter fra køleskab, hvor der er 18.5 gC til stue, hvor der ca er 20-23 gC. Vi vil forsøge at gøre gæren aktiv igen.
Øllet er ligeledes blevet stukket om. Mistede 2 liter ved omstikning.
Lugter meget af bagegær.

4/10-2009 SG
Tilsat ca 500 ml gær (wlp099) som har været startet på det der svarer til 1/4 rør. WLP099 har vi oplevet kan være ganske effektiv.

5/10-2009 SG + glucoseamylase
Gæren har ikke rykket den overhovedet, stadig 1.030. Tilsat 5 dråber glucoseamylase (enymer).

15/11-2009 Kegget
FG: 1.016. Der var en gærrester i bunden af gærspanden som bevis for at øllet faktisk har smidt 14 point over 1,5 måned.
9 liter kegget + 9 liter kegget med 25 g fransk medium eg. Desuden 2 x 1 liter på flaske med 5 g sukker i hver.
Bagegærslugten er helt forsvundet. Tydelig bitterhed fra chinookhumlen. Ikke sprittet trods den er tæt på de 10 %, men mangler måske lidt fylde. Glæder mig til at smage den op mod originalen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar