lørdag den 26. september 2009

#51 American Brown Ale - Janet's Brown Ale

Opskrift
10C - American Brown Ale (American Ale)
OG: 1.066 / est. 1.066
FG: 1.014 / est. 1.016
Alkohol: 6,8% alk. pr. vol.
Bitterhed: 61 IBU
Farve: 41 EBC
Effektivitet: 68 %
Volumen brygget: 23 liter
5,200 kg Pale Malt, Maris Otter
0,533 kg Caraamber (Weyermann)
0,530 kg Cara-Pils/Dextrine
0,500 kg Wheat Malt, Ger
0,230 kg Carafa I
0,100 kg Sugar, Table (Sucrose)
30 gWilliamette5.50 %60min (mæsk)
20 gNorthern Brewer8.40 %30min (mæsk)
45 gNorthern Brewer8.40 %60min
25 gNorthern Brewer8.40 %15min
40 gCascade7.60 %10min
40 gCentennial11.70 %0min
60 gCentennial11.70 %7dages tørhumle
1.00 items Protafloc
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast
Denne opskrift findes i bogen Brewing Classic Styles og er ligeledes udgivet i magasinet Brew Your Own. Oprindeligt hedder den Janet's Brown Ale. Det er en brown ale lidt over kanten af, hvad stilguiden anbefaler. Vi brygger den for at have lidt til skabet ....

26/9-2009 Brygdag
I forhold til den oprindelige opskrift har vi følgende ændringer:
I mæsk brugte vi willamette i stedet for northern brewer. Vi løb tør for cascade, så i stedet brugte vi centennial til ved flame out.
Lidt sukker kom i for at få OG op til target på 1.066.

3/10-2009 måling og tørhumling
SG er på 1.017. I forhold til #52 er den ganske uklar. Der er mere humle i denne, men ellers er erfaringen at wlp002 (og wlp007) gærer hurtigt og giver klar øl.
Har tilsat 60 g humle i sok. 40 g centennial, 10 g amarillo og 10 g liberty.

10/10-2009 Omstukket
Omstukket og tilsat klaringsmiddel. Sat i køleskab for at "crashe". FG: 1.017. Meget uklar. Smager stadig en del af gær; sådan helt bagegærsagtig.

18/10-2009 Kegget
Kommet på 2 x 9 liters keg

31/10-2009 Inficereret
Tja .. øv. Den er inficeret. Masser af diacetyl i næsen, og en lugt af yoghurt. Infektionen smager laktisk.
3/5-2010 Rettelse Inficereret
Den var ikke inficeret - men der var udviklet sindsygt meget diacetyl. I løbet af fire-fem måneder forsvandt diacetylen ... desværre også smagen. Har desværre ikke så gode noter til, hvilken temperatur den har gæret ved.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar