Opskrift | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
10C - American Brown Ale (American Ale) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
OG: 1.066 / est. 1.066 FG: 1.014 / est. 1.016 Alkohol: 6,8% alk. pr. vol. Bitterhed: 61 IBU Farve: 41 EBC Effektivitet: 68 % Volumen brygget: 23 liter | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
5,200 kg Pale Malt, Maris Otter 0,533 kg Caraamber (Weyermann) 0,530 kg Cara-Pils/Dextrine 0,500 kg Wheat Malt, Ger 0,230 kg Carafa I 0,100 kg Sugar, Table (Sucrose) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||
1.00 items Protafloc | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Denne opskrift findes i bogen Brewing Classic Styles og er ligeledes udgivet i magasinet Brew Your Own. Oprindeligt hedder den Janet's Brown Ale. Det er en brown ale lidt over kanten af, hvad stilguiden anbefaler. Vi brygger den for at have lidt til skabet .... 26/9-2009 Brygdag I forhold til den oprindelige opskrift har vi følgende ændringer: I mæsk brugte vi willamette i stedet for northern brewer. Vi løb tør for cascade, så i stedet brugte vi centennial til ved flame out. Lidt sukker kom i for at få OG op til target på 1.066. 3/10-2009 måling og tørhumling SG er på 1.017. I forhold til #52 er den ganske uklar. Der er mere humle i denne, men ellers er erfaringen at wlp002 (og wlp007) gærer hurtigt og giver klar øl. Har tilsat 60 g humle i sok. 40 g centennial, 10 g amarillo og 10 g liberty. 10/10-2009 Omstukket Omstukket og tilsat klaringsmiddel. Sat i køleskab for at "crashe". FG: 1.017. Meget uklar. Smager stadig en del af gær; sådan helt bagegærsagtig. 18/10-2009 Kegget Kommet på 2 x 9 liters keg 31/10-2009 Inficereret Tja .. øv. Den er inficeret. Masser af diacetyl i næsen, og en lugt af yoghurt. Infektionen smager laktisk. |
3/5-2010 Rettelse Inficereret
Den var ikke inficeret - men der var udviklet sindsygt meget diacetyl. I løbet af fire-fem måneder forsvandt diacetylen ... desværre også smagen. Har desværre ikke så gode noter til, hvilken temperatur den har gæret ved.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar