Opskrift | |||||||||||||||||||||||||
10B - American Amber Ale (American Ale) | |||||||||||||||||||||||||
OG: 1.065 / est. 1.065 FG: 1.016 / est. 1.015 Alkohol: 6,4% alk. pr. vol. Bitterhed: 56 IBU Farve: 31 EBC Effektivitet: 63 % Volumen brygget: 26 liter | |||||||||||||||||||||||||
5,500 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 0,750 kg Extra Light Dry Extract 0,450 kg Caraamber (Weyermann) 0,450 kg Munich I (Weyermann) 0,230 kg Biscuit Malt (Brewferm) 0,230 kg Caramel/Crystal Malt 250 (Fawscett Dark Crystal) 0,090 kg Chocolate Malt Pale (Thomas Fawcett) | |||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||
1.00 items Protafloc | |||||||||||||||||||||||||
Safale US 05 (US-05) DCL Yeast | |||||||||||||||||||||||||
Denne øl skal præsenteres til ølsymposium på Nørrebro Bryghus den 17, november 2009 sammen med 4-5 andre håndbryg. 26/9-2009 Brygdag Efter mæsk varmet lidt op og overført til lautertun. Vand i spargetank 79 gC. 4,5cm fra kant af gammel gryde. 3L urt tilbage da vi stoppede urt udløb. De 155gr humle vejede 2213gr minus skål dvs. ca 2kg urt eller 1,3L/100gr humle. Tilsat maltekstrakt for at ramme target OG på 1.066. 27/9-2009 Gæring I forbindelse med at vi er begyndt at styre gæringstemperaturen aktivt i køleskab er vi løbet ind i, hvad vi mener, en mindre uheldighed, nemlig langsom start på gæringen. Det vi først gjorde var at vente med at pitche gæren til temperaturen var faldet til 19 gC, hviket medførte en langsom start. Denne gang valgte vi at pitche gæren ved omkring 22-23 gC og vente med at køle til der er tydelig gang i gæreingen. Her til morgen viste termostaten, at temperaturen var 22 gC og der var allerede synlige tegn på gæring. Jeg tændte for køleskabet, og nu her 6 timer senere, er temperaturen allerede faldet til 19,3 gC, og der er stadigt godt gang i gæringen. Så det ser ud til at passe hvad Mr. White skriver på sine rør, at man skal vente med at køle øllet ned til gæringen er kommet i gang. Det virker som en praksis vi bør følge. 3/10-2009 Måling SG målt til 1.020, hvilket stadig er for højt, og vil gøre øllen for sød. Har givet den 2 dråber enzymer (glucoseamylase). 10/10-2009 Omstukket Omstukket og tilsat klaringsmiddel. Sat i køleskab for at "crashe". FG: 1.014. Stadig meget uklar. Den har den ønskede smag af humle og malt. 18/10-2009 Kegget Kegget 1 x 9 liter og 1 x 8 liter. |
Egentlig vil vi helst spille bingo - svensk bingo
for at være helt præcise. Men der er så mange
regler at lære - og det virker så svært.
I stedet bruger vi vores fritid på at vande
malt og humle.
Send en mail
lørdag den 26. september 2009
#50 American Amber Ale
Den er blevet mere bitter end vi oprindeligt ønskede. Det er skiftet fra humlen horizon til magnum som har gjort det. 15-20 g i stedet for 30 g vil være mere passende for denne øl. Det bliver ikke den vi tager med til NB.
Etiketter:
American Amber Ale,
us-05
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar