lørdag den 26. september 2009

#52 American Brown Ale - Moose Drool

Opskrift
10C - American Brown Ale (American Ale)
OG: 1.052 / est. 1.052
FG: 1.012 / est. 1.013
Alkohol: 5,2% alk. pr. vol.
Bitterhed: 35 IBU
Farve: 40 EBC
Effektivitet: 70 %
 
4,200 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,560 kg Diastatic (Weyermann)
0,320 kg Caramunich III (Weyermann)
0,230 kg Cara Crystal Malt - 120 (Brewferm)
0,140 kg Carafa I
0,030 kg Carafa III
 
50 g Goldings, East Kent (5.9, leaf) (5.60 %) i 60 minutter
20 g Williamette (5.40 %) i 10 minutter
30 g Liberty (4.90 %) i 0 minutter
 
English Ale (WLP002) White Labs
 
Kloning af Moose Drool som brygges af Big Sky Brewing.
Opskriften kommer fra showet "Can You Brew It": http://thebrewingnetwork.com/shows/482
http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=13046&start=30



26/9-2009 Brygdag
I den oprindelige opskrift bruges 550 g Caramel Malt 70 °L. Nu kan jeg ikke finde 140 EBC almindelig karamel - så det er blevet en blanding af crystal (120 EBC) og Caramunich III (EBC 150).

3/10-2009 måling
SG målte 1.013; den er done. Ganske klar, men har fået lidt klaringsmiddel for at få de sidste rester ud.

10/10-2009 Kegget
FG: 1.012. Den er meget klar. I forhold til forrige moose drool klon er humlen mere fremtræden, selvom den stadig er maltdomineret.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar