søndag den 9. januar 2011

Godt nytår 2011

Godt nytår.

I 2010 fik vi brygget 11 separate bryg fordelt på lidt flere batches. Igen i år har vi forsøgt at få endnu mere styr på hvordan øllet ender. Pudsigt, at der stadig kan blive ved at dukke nye facetter op. Tag fx de to humleøl #58 og #65; som begge er baseret på en tripel med amerikanske humle. Den første gærede ok ned og havde en klar bitterhed. Lidt opskriftkludder samt manglende udtrækning af bitterstoffer (#65) gjorde, at den er endt som en gang humlesuppe. Kan fint drikkes - men ikke endt som ønsket.

I år har vi for første gang lavet virkelig humlede double IPAer. Og det bliver vi nok ved med. Vores forbillede har været  - og er - Russian River's "Pliny The Elder". Nu har vi rent faktisk også fået smagt den (den originale).
- Første udgave
- Anden udgave

Og igen i år må vi sige at, 
Fermentation is king!
Brygåret 2011 blev skudt i gang i går (8/1-11), hvor vi bryggede en stout. Stouten har den den højeste indbrygningsgrad (31,8 °P) som vi har lavet - indtil nu. Den blev lavet på nyt setup; se her.

Vi har for første gang leget med frugt, og vi ser frem til at smage resultatet. Se her.

Vi har ikke planlagt noget for i år, men derfor er vi ikke tørlagt for ideer. 

Godt nytår!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar